O Σύλλογος Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Ι. για το "Μέγα" Εμβολιαστικό Κέντρο:Όχι στη στελέχωση του με προσωπικό των 2 Νοσοκομείων των Ιωαννίνων

 


Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Π.Γ.Ν.Ι., αναφορικά με τον Κυβερνητικό σχεδιασμό για την λειτουργία του «Μέγα» Εμβολιαστικού Κέντρου στο κτήριο του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνει τα ακόλουθα:


 


- Στηρίζει την αναγκαιότητα επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος για την αναχαίτιση της πανδημίας και αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της δημιουργίας του «Μέγα» Εμβολιαστικού Κέντρου που θα καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.


- Δηλώνει απερίφραστα την αντίθεση του για τη στελέχωση του εν λόγω Εμβολιαστικού Κέντρου με Προσωπικό των δύο Νοσοκομείων της Πόλης, κίνηση που θα πλήξει σοβαρά την εύρυθμη λειτουργία τους και θα υποβαθμίσει επικίνδυνα την παροχή των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Ήδη το υγειονομικό Προσωπικό του Π.Γ.Ν.Ι. σήκωσε δυσανάλογα το βάρος της Πανδημίας – 4 Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων, 3 Μ.Ε.Θ. COVID, Παιδιατρική Μ.Ε.Λ. – αλλά και του εμβολιαστικού προγράμματος.


-Υποστηρίζει πως το σχεδιαζόμενο «Μέγα» Εμβολιαστικό Κέντρο οφείλει να στελεχωθεί με Προσωπικό που θα προσληφθεί για τον λόγο αυτό ή που θα προέρχεται από τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η περαιτέρω απογύμνωση των Νοσοκομείων από Υγειονομικό Προσωπικό με την παράλληλη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου του Π.Γ.Ν.Ι., θα προκαλέσει και επιπλέον συρρίκνωση της παροχής υπηρεσιών τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η οποία ήδη είναι εμφανής στην τοπική μας Κοινωνία.


 


Κλείνοντας, δηλώνουμε απερίφραστα, ο σχεδιασμός και η λειτουργία του «Μέγα» Εμβολιαστικού Κέντρου, για να αποτελέσει ουσιαστική τομή στην αντιμετώπιση της πανδημίας οφείλει να συνδυαστεί και με την πρόσληψη του απαραίτητου Προσωπικού. Λειτουργία του Κέντρου που θα συσχετιστεί με την αποδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού των Νοσοκομείων της πόλης, αποτελεί απλό επικοινωνιακό παιχνίδι, το οποίο δεν μπορεί να έχει καμία προοπτική και καμία τύχη. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]