Ιωάννινα:Και το Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας και Πρόνοιας στην απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη

 


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

 ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ 

11π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 


Στις 10 Ιούνη οι εργαζόμενοι της ιδιωτικής υγείας και πρόνοιας μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους στην πόλη μας και σε ολόκληρη τη χώρα έδωσαν ηχηρή απάντηση ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα.Ήτανπολλοί αυτοί που μετά από καιρό ή για πρώτη φορά έκαναν το βήμα  βροντοφωνάζοντας ότι «δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε». Ιδιαίτερα στην πόλη μας μαζικό παρόν έδωσαν οι εργάτες της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, της TERNA, των ΙKEA.

Τώρα είναι η ώρα να ακουστούμε ακόμα πιο δυνατά σε κάθε χώρο δουλειάς, να απαιτήσουμε να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο που έφτιαξαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις «οδηγίες» της ΕΕ, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στο σημερινό αντεργατικό έκτρωμα.

Κάθε απεργία είναι βραχνάς για την εργοδοσία γι’αυτό θέλει να ξεμπερδεύει με αυτές για να μπορεί ανενόχλητη  να επιβάλλει όρους εργασίας του περασμένου αιώνα,σε μια εποχή που η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, που υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μείωση του εργάσιμου χρόνου εργασίας, για δουλειά με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μας παρουσιάζουν ως «προοδευτικό» το να δουλεύουμε 10 και 12 ώρες. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να αντιστοιχηθούν οι όροι της δουλειάς και της ζωής μας με τις δυνατότητες της εποχής και τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε.


Τι σημαίνει στην πράξη αυτό το αντεργατικόέκτρωμα:

Καταργεί το 8ωρο και θεσμοθετεί 10 και πλέον  ώρεςδουλειάς. Οδηγεί τους εργαζομένους στην υπερεξάντληση με όλο αυτό το φόρτο εργασίας που υπάρχει σε αυτούς τους χώρους, εκθέτει σε κίνδυνο τους ίδιους τους ασθενείς, ταίδια τα  παιδιά. Πως αλήθειαμπορείς  να φροντίζειςπαιδιά με ιδιαίτερεςαπαιτήσεις για 10 συνεχόμενεςώρες και να μπορείς προσφέρεις ουσιαστικά; Πόσοοξυμένααντανακλαστικά θα έχει έναςνηπιαγωγός μετά από 10 ώρες σε μια τάξη με 20 παιδιά;Πόσεςαπλήρωτες ώρες δουλειάς θα μαζεύονται όταν εκτός από το 10ωρο  δουλεύεις ήδη και άλλες 3 ώρεςσπίτι για την προετοιμασίαγιορτών, υλικών για τα παιδιά;

Καταργεί την Κυριακάτικη αργίασχεδόν σε όλους τους κλάδους. Πόσοανεπηρέαστοι θα μείνουν σε αυτό οι ιδιωτικοίπαιδικοίσταθμοί όταν  οι περισσότεροιγονείς θα δουλεύουν και τις Κυριακές; Δεν θα ανοίγουν και αυτοί;

Το παράδειγμα της «μητέρας» παρουσιάζει ο υπουργός, που έχει «δικαίωμα να μην δουλεύει την παρασκευή για να βλέπει το παιδί της», έχοντας δήθεν επιλέξει να δουλεύει παραπάνω τις υπόλοιπες μέρες. Οι μητέρες συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι ξέρουν πως ο οικογενειακός χρόνος τα Σαββατοκύριακα, που τα παιδιά δεν έχουν σχολείο δεν αντικαθίσταται.

Απελευθερώνει  τις απολύσεις ακόμη και μετά από δικαστική απόφαση υπέρ του εργαζόμενου.

Καταργεί την επιθεώρηση εργασίας. Σε μια αγορά «ζούγκλα»,  αφαιρούν ακόμα και αυτό το ελάχιστο μέσο που είχαν οι εργαζόμενοι 

Γενικεύει τις ελαστικές μορφές εργασίας. Θα δουλεύουμε όσο και όποτε θέλει ο εργοδότης. Ήδη τα ωράρια στον κλάδο μας είναι λάστιχο, κάνουμε «λίγο από όλα» στο χώρο δουλειάς.

Βάζεινέαεμπόδια στη συνδικαλιστικήδράση, στις ζωντανέςδιαδικασίες των σωματείων, στην οργάνωση των απεργιών. Παρουσιάζεται ως εγκληματική ενέργεια η συνδικαλιστική δράση γιατίγνωρίζουν πολύ καλά την δύναμη που έχει η οργανωμένη και συλλογική διεκδίκηση. Προχωρούν στο φακέλωμα των εργαζομένων με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας παίρνοντας την σκυτάλη από τον προηγούμενο νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί υποχρεωτικής συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση που αποφασίζει απεργία τουλάχιστον το 50% +1 των οικονομικά ενεργών μελών.  Η νέα διάταξη για την «ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία σε κλάδους κοινής ωφέλειας κατά τη διάρκεια της απεργίας» μετατρέπει την απεργία σε «συμβολική πράξη» και στον δικό μας κλάδο όταν μιλάμε για δομές υγείας και πρόνοιας, για ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. 


ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΝΑ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ


Διεκδικούμε ΣυλλογικήΣύμβαση Εργασίας που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Αύξηση ωρομίσθιου και κατώτατου μισθού. Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα. Να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που από κοινού εναλλάξτσάκισαν και τσακίζουν τα δικαιώματα μας. Μείωση του εργάσιμου χρόνου εργασίας 7ωρο-5ημερο-35ωρο.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ 

11π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]