ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :Απεργούμε πανελλαδικά την Πέμπτη 10 Ιούνη


 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ

Στον πόλεμο τους απαντάμε με πόλεμο!


Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι & άνεργοι στις κατασκευές,

το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν παίρνει διορθώσεις ούτε μερεμέτια. Είναι από την αρχή μέχρι το τέλος αντεργατικό. Προωθεί μεγάλες ανατροπές σε δικαιώματα και κατακτήσεις που χρειάστηκαν σκληρούς αγώνες για να γίνουν πράξη.

Την Πέμπτη 10 Ιούνη είναι χρέος κάθε εργάτη, κάθε οικοδόμου να δώσει ένα βροντερό «παρών» στην απεργιακή μάχη. Να νεκρώσουν τα γιαπιά, να βουίξουν οι δρόμοι, να στείλουμε έτσι το μήνυμα ότι δεν θα το αφήσουμε να περάσει.

Δεν θα ανεχτούμε να δουλεύουμε εμείς και οι οικογένειές μας ήλιο με ήλιο, να δουλεύουμε τσάμπα. Δεν θα ανεχτούμε να ζούμε για να δουλεύουμε σαν γρανάζια στις μηχανές τους, να διαλύσουμε την ζωή μας, να μην βλέπουμε τα παιδιά μας.

Δεν θα ανεχτούμε να μας αρπάξουν κατακτήσεις και δικαιώματα που έγιναν με θυσίες των εργατών τις προηγούμενες δεκαετίες. Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσει προς τα πίσω ο τροχός της ιστορίας!

Κάθε λέξη από το νομοσχέδιο είναι συνέχεια προηγούμενων αντεργατικών νόμων, που ψηφίστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις ως δήθεν προσωρινά. Σε αυτούς τους αντεργατικούς νόμους έρχεται να προστεθεί και το σημερινό τερατούργημα της ΝΔ που απαιτεί από τους εργαζόμενους να δουλεύουν χωρίς να αμείβονται.

Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια!

Είναι αστειότητες όλα όσα λέει η κυβέρνηση ότι θα δουλεύουμε περισσότερες ώρες χωρίς αμοιβή για να ανταμειφτούμε μετά από 6 μήνες με ρεπό και περισσότερες μέρες άδειας δηλαδή στην κυριολεξία με αέρα κοπανιστό. 

Για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας θέλουνε να δουλεύουμε απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση της Κυριακής αργίας και στην οικοδομή όπως και σε πολλούς άλλους κλάδους, ακόμα και το διάλειμμα για κολατσιό θα πρέπει να το δουλεύουμε επιπλέον στο ωράριο εργασίας.

Τα αφεντικά απαιτούν φθηνούς έως και τζάμπα εργάτες, για να κερδίζουν περισσότερα δυναμώνοντας την εκμετάλλευση και την ασυδοσία και η κυβέρνηση έρχεται αυτό να το κάνει πράξη. Όλες οι διατάξεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο είναι απαιτήσεις του κεφαλαίου συνολικά, αλλά και της εργοδοσίας του κλάδου μας, των κατασκευαστικών ομίλων και μεγαλοεργολάβων.



Τα αντεργατικά μέτρα είναι προαπαιτούμενα του νέου super μνημονίου.

Τα αντεργατικά μέτρα που προωθούνται σήμερα αποτελούν προαπαιτούμενα του περιβόητου ταμείου ανάπτυξης και των πολλών δις ευρώ που θα βάλουν στις τσέπες τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες, τα μεγάλα αρπαχτικά του ιδρώτα μας. Τα μέτρα που συνοδεύουν το ταμείο ανάκαμψης είναι ένα σούπερ μνημόνιο που ενσωματώνει προηγούμενους αντεργατικούς νόμους, όσους προωθούνται σήμερα και όσα σχεδιάζονται για το άμεσο μέλλον. 


Με τον αγώνα μας μπορούμε να φέρουμε ανατροπές προς όφελος της ζωής μας

Ο μόνος δρόμος για να προστατεύσουμε την ζωή μας, για να αποκρούσουμε την επίθεση και να πετύχουμε νικηφόρα αποτελέσματα είναι ο δρόμος της οργανωμένης πάλης με επίκεντρο τις ανάγκες μας και τις διεκδικήσεις μας. Ακριβώς επειδή ο αγώνας μας μπορεί να φέρει αποτελέσματα, η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, παίρνει μέτρα απέναντι στα συνδικάτα. 

Η θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Καλλιεργεί αυταπάτες ότι το νομοσχέδιο έχει και θετικά σημεία. Προσπαθεί να υπονομεύσει τον αγώνα μας. Παίζοντας με τις ημερομηνίες για την απόφαση της Απεργίας στοχεύει να εμποδίσει  την κλιμάκωση της πάλης. 

Να παραλύσει η χώρα από άκρη σε άκρη, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γιαπί!

Κανένας εφησυχασμός , οργανώνουμε τον αγώνα μας . Χωρίς μοιρολατρία, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Με το Συνδικάτο μπροστάρη προετοιμαζόμαστε για σκληρή αναμέτρηση με την εργοδοσία, τα κόμματα και τις δυνάμεις που την στηρίζουν. Τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να βλέπουμε απαθείς να περνάνε νόμους που ακυρώνουν κατακτήσεις ενός αιώνα. 

Το 7ωρο-5ημερο- 35ωρο οι οικοδόμοι το κατοχύρωσαν de facto με σκληρούς αγώνες μέσα στα γιαπιά τις προηγούμενες δεκαετίες κάνοντας πράξη το σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Δεν θα ανεχτούμε σήμερα να ζήσουμε σαν δούλοι, δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την χαμοζωή που μας επιβάλλουν για να κονομάνε οι κατασκευαστικοί όμιλοι και οι μεγαλοεργολάβοι .

Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα και της σύγκρουσης ενάντια σ’ αυτούς και τις αιτίες που τσακίζουν τις ζωές μας. Έχουμε την δύναμη να τα καταφέρουμε.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντεργατικό έκτρωμα.

Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, δικαιώματα, ασφάλιση, συντάξεις.

Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Παλεύουμε και διεκδικούμε σταθερή και μόνιμη δουλειά, 7ωρο - 5νθήμερο - 35ωρο.

Απαιτούμε να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι που πέρασαν εν’ μέσω πανδημίας.

Κανένας περιορισμός και εμπόδιο στη δράση των συνδικάτων, το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 

10 ΙΟΥΝΗ 10πμ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]