Το σχέδιο της Pyramis για την επανεκκίνηση των γραμμών παραγωγής της Πίτσος


 Το μεγάλο βήμα για την επαναλειτουργία τουλάχιστον δύο γραμμών παραγωγής του εργοστασίου της Πίτσος στον Ρέντη, έγινε, όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις.


Η ελληνική εταιρεία θα ξεκινήσει επένδυση για τη δημιουργία δύο γραμμών παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών ενώ όπως γνωστοποιεί σε επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ο κ. Μπακατσέλος προτίθεται να προσλάβει πρώην εργαζομένους της Πίτσος.


Με ανάρτησή του στο twitter o υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σχετικά:


«Χθες αργά το απόγευμα ενημερώθηκα επισήμως από την εταιρία «Pyramis» ότι το μεγάλο βήμα για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων της «Πίτσος» έγινε. Είμαι υπερήφανος που άλλη μια πρωτοβουλία μας πιάνει τόπο, για να δημιουργούν εκ νέου θέσεις εργασίας που χάθηκαν. Συνεχίζουμε!»

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της εταιρείας Pyramis όπου ενημέρωνε ότι υπήρξε εξέλιξη σχετική με την διαπραγμάτευση για την εξαγορά του εξοπλισμού του εργοστασίου της Πίτσος στον Ρέντη.


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pyramis, Νίκος Μπακατσέλος, σε επιστολή του προς τον υπουργό και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, γνωστοποίησε ότι η πρότασή της για αγορά μέρους του παραγωγικού εξοπλισμού του εργοστασίου έγινε αποδεκτή.


Στην επιστολή του ο Ν. Μπακατσέλος αναφέρει μεταξύ άλλων:


«Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε την αποσαφήνιση του περιεχομένου της συμφωνίας και στην υλοποίηση της επένδυσης από πλευράς μας δύο γραμμών παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών.


Θα ήθελα για ακόμη μια φορά να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και τις προσπάθειές που έχετε κάνει εξαρχής ώστε να στηρίξετε αυτό το εγχείρημα.


Σας διαβεβαιώνω πως με τη βοήθεια σας θα υλοποιήσουμε το όραμα μας για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της πατρίδας μας και την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των ικανοτήτων των πρώην εργαζομένων της Πίτσος».


Η δεύτερη σημαντική λοιπόν εξέλιξη είναι ότι οι εργαζόμενοι της πρώην Πίτσος που έχασαν την εργασία τους, η Pyramis σκοπεύει να τους αξιοποιήσει στην νέα επιχειρηματική προσπάθεια.


Nα σημειωθεί οτι ηδη αναζητείται χώρος στα Οινόφυτα ή στον Ασπρόπυργο προκειμένου να εγκατασταθεί ο παραγωγικός εξοπλισμός της Πίτσος.


Η επιστολή της Pyramis


Το λουκέτο των Γερμανών

Το οριστικό λουκέτο στη βιομηχανία της Πίτσος μπήκε στο τέλος Μαρτίου. Παρόλο που οι εργαζόμενοι της εταιρείας προσπάθησαν να παραμείνει το εργοστάσιο στην Ελλάδα, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και έπειτα από 156 χρόνια η γερμανική εταιρεία Bosch Siemens Hausegerate (BSH), έκλεισε τη μονάδα του Ρέντη και μετέφερε την παραγωγή στην Τουρκία.


Ποια είναι η Pyramis

Η Πυραμίς Μεταλλουργία ΑΕ της οικογένειας Μπακατσέλου είναι μία ελληνική εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ολοκληρωμένων λύσεων για την κουζίνα και το μπάνιο. Ιδρύθηκε το 1959 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκονται το υψηλού επιπέδου σε μηχανολογικό εξοπλισμό και αυτοματισμούς εργοστάσιο παραγωγής, οι αποθήκες και τα γραφεία Διοίκησης. Διαθέτει επίσης ένα σύγχρονο εργοστάσιο στο Κιλκίς.


Η εταιρεία σήμερα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ανοξείδωτων νεροχυτών παγκοσμίως, με δυναμικότητα άνω των 1,500,000 τεμαχίων ετησίως, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα που καλύπτει το 97% της συνολικής παραγωγής της.


Διαθέτει επίσης και άλλα προϊόντα για την κουζίνα, ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές, οι οποίες όμως παράγονται σε συνεργαζόμενα εργοστάσια στο εξωτερικό.

πηγή  ot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]