Ιωάννινα:Σε ετοιμότητα για την αντιπυρική περίοδοΜέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας με βασικό αντικείμενο τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων και την συνεργασία στη διάρκεια της  θερινής περιόδου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Η εμπειρία   και η προετοιμασία της προηγούμενης χρονιάς αποτελεί σημαντικό εφόδιο τόσο για την πρόληψη όσο και για την άμεση κινητοποίηση όλων στην περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ο συντονισμός και οι συνέργειες είναι προϋπόθεση ώστε η αντιπυρική περίοδος να κυλήσει με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς ο συντονισμός ανήκει στην πυροσβεστική υπηρεσία. Ο Δήμος και οι εμπλεκόμενοι φορείς συμβάλλουν στο έργο της. 

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Λώλης εξήρε τη συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και τον Προϊστάμενό της Δημήτρη Μαυρογιώργο όπως και με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι από τον Δήμο θα υπάρξουν πέντε εργολαβίες πυροπροστασίας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και μία η οποία θα αφορά στον καθαρισμό ιδιόκτητων οικοπέδων για τις περιπτώσεις που οι κάτοχοι τους δεν ανταποκρίνονται και οι οποίοι θα υποστούν τις νόμιμες κυρώσεις.

Ειδική μνεία έγινε στην αυξημένη προσοχή που απαιτείται για την πρόληψη κάθε εστίας φωτιάς στο αισθητικό δασύλλιο της πόλης και στο Πάρκο Πυρσινέλλα. 

Επίσης μεγάλη προσοχή απαιτείται στις Δημοτικές Ενότητες όπου οι κάτοικοι πρέπει να αποφεύγουν το άναμμα φωτιάς.

«Ο Δήμος είναι σε ετοιμότητα. Με τον συντονισμό και τη συνεργασία όλων πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Είναι σημαντικό ότι υπάρχει σωστή προετοιμασία και ευχόμαστε να μην έχουμε σοβαρά συμβάντα τους επόμενους μήνες» ανέφερε ο κ. Λώλης.

Τέλος έκανε γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει συνάντηση με όλους τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού μετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]