Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:Η απόλυση στην Πίνδο δεν θα περάσει Συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο


 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΗ 11πμ στα Δικαστήρια Ιωαννίνων

Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στήριξης στα Δικαστήρια Ιωαννίνων για την άκυρη, παράνομη και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου στην Πίνδο. 

Θυμίζουμε ότι όταν με ευθύνη της εργοδοσίας, τις πλάτες των κρατικών αρχών και του εργοδοτικού σωματείου, το πτηνοσφαγείο της ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ μετατράπηκε σε εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού με δεκάδες κρούσματα, ανάμεσα στους οποίους και εργάτης που διασωληνώθηκε σε κρίσιμη κατάσταση, μένοντας για μήνες εκτός εργασίας σε κέντρο αποκατάστασης. 

Ο απολυμένος συνάδελφος ήταν ανάμεσα σε αυτούς που εγκαταλείφτηκε σε 14ημερη καραντίνα χωρίς να διασφαλιστεί από την εργοδοσία ούτε ένα διαγνωστικό τεστ, στο σπίτι του  με τους ευπαθείς γονείς. Την ίδια ώρα η εργοδοσία επέβαλε 12ωρα εξαντλητικής εργασίας χωρίς να προχωρήσει ούτε μια μέρα ως όφειλε στο κλείσιμο του πτηνοσφαγείου για την αναγκαία απολύμανση του χώρου. 

Ο συνάδελφος εργάτης ως ελάχιστη έκφραση διαμαρτυρίας απήργησε στις 26 Νοέμβρη ήμερα πανεργατικής απεργίας διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργατών. 

Στο επικίνδυνο για την εργοδοσία παράδειγμά του, η ΠΙΝΔΟΣ απάντησε με την απόλυση του παραμονές πρωτοχρονιάς στέλνοντας μήνυμα ότι όποιος σηκώνει κεφάλι, αυτή θα το κόβει, ενώ παράλληλα τον συκοφάντησε χαρακτηρίζοντας τον τεμπέλη. 

Η άμεση αντίδραση του Εργατικού Κέντρου, η απόρριψη των συκοφαντιών από τους συναδέλφους της βάρδιας του και η αλληλεγγύη δεκάδων εργατικών σωματείων στην πόλη μας με παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες άφησαν το στίγμα τους. Με προσωρινή διαταγή των Δικαστηρίων Ιωαννίνων επέστρεψε για δουλεία.

 Τότε το ταξικό μίσος της εργοδοσίας για ακόμη μια φορά εκφράστηκε με την απομόνωση του πρωτοπόρου εργάτη από τους συναδέλφους του. Τον τοποθέτησαν στο πιο σκληρό κομμάτι της παραγωγής, στο κρέμασμα, χωρίς καμία εκπαίδευση, στο κομμάτι που έχει δοθεί εξ ολοκλήρου μόνιμα στους αλλοδαπούς εργολαβικούς εργάτες. Στο τμήμα που δεν χορηγούνται ούτε τα ελάχιστα μέσα προστασίας, εκεί που οι εργάτες λούζονται από την κορφή ως τα νύχια με περιττώματα. Κάνουν τα πάντα για να παραιτηθεί.

Η πρόσφατη απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων της εργοδοσίας της ΠΙΝΔΟΥ, δικαίωσε τον συνάδελφο, τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας απέναντι στην μεγαλοεργοδοσία της Πίνδου. 

Γιαννιώτη, Γιαννιώτισσα,

Ο δίκαιος αγώνας του συναδέλφου είναι υπόθεση όλων μας. Κανένας μόνος απέναντι στην ασυδοσία της εργοδοσίας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε,  να επιβάλουμε το δίκιο μας, να αποσπάσουμε κατακτήσεις.

«Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]