Η ΕΑΚΠ για την Εργατική Πρωτομαγιά


 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

135 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών του Σικάγου που αποτέλεσε την απαρχή σκληρών αγώνων όλων των εργαζομένων της υφηλίου για την θεσμοθέτηση του 8ώρου, καλύτερες συνθήκες εργασίας με αμοιβή που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των οικογενειών τους και την δημιουργία δομών πρόνοιας.  Στη χώρα μας μετά από πολύχρονους και επίμονους αγώνες, και την πίεση που αυτοί δημιούργησαν στις εκάστοτε κυβερνήσεις οι εργαζόμενοι κατάφεραν να κατακτήσουν αρκετά από τα πιο πάνω αιτήματα. 

Σήμερα όμως όλοι βιώνουμε τις αρνητικές συνέπειες των αντεργατικών πολιτικών που εφαρμόζονται διαχρονικά από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και με ιδιαίτερη ένταση την τελευταία δεκαετία με πρόσχημα την οικονομική κρίση. Κοινωνική ασφάλιση, συντάξεις, μισθοί, συνθήκες εργασίας, αποσάθρωση του συστήματος της υγείας ( με όλα τα τραγικά αποτελέσματα που αυτή επέφερε και έγιναν πιο εμφανή τώρα με την πανδημία ) και άλλων δομών προνοιακού χαρακτήρα, βρέθηκαν στο στόχαστρο προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ακόμη και το δικαίωμα της 8ωρης εργασίας για το οποίο χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν δώσει την ζωή τους για να το κατακτήσουν και να το προασπίσουν με πρωτοπόρους τους εργάτες του Σικάγο, βρίσκεται υπό αμφισβήτηση αφού η σημερινή κυβέρνηση προωθεί σχετικό νομοθέτημα με το οποίο ουσιαστικά το καταργεί.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι 

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Π.Σ. με τις συνεχόμενες επιφυλακές ( ειδικά κατά την αντιπυρική περίοδο ) έχουμε νοιώσει στο « πετσί » μας τις αρνητικές επιπτώσεις που δημιουργεί τόσο σε εμάς τους ίδιους όσο και στις οικογένειές μας η κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας. Η καταστρατήγηση των διατάξεων της θεσμοθετημένης πενθήμερης 7,5ωρης εργασίας που από το 1983 ισχύει και για εμάς τους πυροσβέστες, έχει επιφέρει επιπρόσθετη σωματική και ψυχολογική κούραση. Οι δε χιλιάδες ώρες απλήρωτης εργασίας που οφείλονται στο πυροσβεστικό προσωπικό και οι οποίες υποτίθεται ότι μας αποδίδονται όταν οι λόγοι των έκτακτων αναγκών εκλείπουν, μόνο κοροϊδία φαίνεται αφού όσο περνούν τα χρόνια, τόσο πολλαπλασιάζεται και ο αριθμός των 8ωρων ημερήσιων αναπαύσεων που μας χρωστάνε. Τέτοιο εργασιακό καθεστώς θέλουν να επιβάλλουν και με τη « βούλα » νομοθετικής ρύθμισης, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Θέλουν για όλους τους εργαζόμενους ελαστικές σχέσεις εργασίας με ωράρια « λάστιχο » που θα εξυπηρετούν τα οικονομικά συμφέροντα ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών ενώνει τη φωνή της μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αγρότες, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και τη νεολαία, μαζί με το αγωνιστικό εργατικό - λαϊκό κίνημα για να βάλουμε μπλόκο στα σχέδια για την κατάργηση του 8ώρου, για την ανατροπή όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων που μας στερούν το δικαίωμα στη ζωή που μας αξίζει και στο δικαίωμα των παιδιών μας να ονειρεύονται και να σχεδιάζουν ένα καλύτερο μέλλον. 

Συμμετέχουμε μαζικά στις συγκεντρώσεις της εργατικής πρωτομαγιάς που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα την Πέμπτη 6 Μαΐου για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί πίσω από τις μάσκες: 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]