Στις 21.00 θα ακουστεί φέτος το Χριστός Ανέστη

 


Διαφορετική θα είναι η φετινή Ανάσταση καθώς λόγω των περιοριστικών μέτρων ,το "Χριστός Ανέστη" θα ακουστεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας στις 9 το βράδυ και όχι στις 12 ως είθισται .

Διαφορετική θα είναι και η άφιξη του Αγίου Φωτός στη χώρα μας αφού θα πραγματοποιηθεί  βέβαια με ευλάβεια αλλά όχι με τιμές αρχηγού κράτους .

Υπενθυμίζεται ότι ο  Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τις Θρησκευτικές και Εκκλησιαστικές Υποθέσεις, θα μεταβεί   σήμερα με το κυβερνητικό αεροσκάφος στο Ισραήλ, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Πριν την Τελετή Αφής θα προηγηθεί συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’.

Ο κ. Υφυπουργός θα επιστρέψει μεταφέροντας το Άγιο Φως στις 18.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η Πολιτεία έχει μεριμνήσει για την μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα. To πράττει με την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών και σήμερα ξεκινά από τις 22.00 το βράδυ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]