ΙΚΕΑ:Μείωση του προσωπικού και εθελούσια έξοδο "βαφτίζει" τις απολύσεις η Διοίκηση



Δεν πέρασε καιρός από όταν ο πρόεδρος του ομίλου FOURLIS σε συνέντευξη του δήλωσε πως μαζί με το κατάστημα στη Λάρισα ,το κατάστημα των Ιωαννίνων θα μειωθεί στο μισό όσον αφορά τα τετραγωνικά. Σε αυτή τη συνέντευξη εντωμεταξύ παρέλειψε να αναφέρει τι θα συμβεί με τους εργαζόμενους.

  Πριν λίγες μέρες λοιπόν ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους  «πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου», προσφέροντας  τους αποζημίωση ανώτερη από  την αποζημίωση της αντίστοιχης απόλυσης. Η μείωση   αυτή του προσωπικού που θέλουν να επιτύχουν γίνεται  στο κατά πολύ μειωμένο προσωπικό σε σχέση με τα προγουμενά χρόνια.

 Η διοίκηση των ΙΚΕΑ πετάει  το τυράκι της αποζημίωσης για να μην υπάρχουν αντιδράσεις και βαφτίζει τις απολύσεις  «εθελούσια έξοδο». Ταυτόχρονα , εκβιάζει ωμά τους εργαζόμενους αναφέροντας  πως από 01/01/2022 δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα. Δηλαδή όσοι αντέξουν  να παραμείνουν στη δουλειά, αυτοί δηλαδή που θα σηκώσουν στις πλάτες τους όλο τον όγκο δουλειάς λόγω μείωσης προσωπικού,  μπορεί ανά πάσα στιγμή να απολυθούν. 

Οι διοίκηση των ΙΚΕΑ θέλει λιγότερους, ακόμα  πιο ευέλικτους και με πιο χαμηλούς μισθούς, εργαζόμενους . Γι’ αυτό και θέλει να απολύσει εργαζόμενους που δούλευαν στην εταιρία 10 και 15 χρόνια. 

Η κατεύθυνση είναι συγκεκριμένη . Θέλουν να κάνουν τους εργαζόμενους αναλώσιμους χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα. Εταιρίες τέτοιου μεγέθους μάλιστα δρουν για λογαριασμό συνολικά του κεφαλαίου και δείχνουν προς τα πού θέλουν να πάνε το πράγμα. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ μάλιστα έρχεται να τους  κάνει πιο εύκολο το στόχο τους. Πατώντας πάνω σε όλους τους αντεργατικούς νόμους που είχαν περάσει η προηγούμενες κυβερνήσεις, κατεβάζει το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά που στόχο έχει να τσακίσει εργασιακά δικαιώματα που είχαν κερδίσει οι εργαζόμενοι με την οργάνωση, με τους αγώνες τους, με τα σωματεία τους, τις απεργίες και το αίμα τους.

Η καλύτερη απάντηση απέναντι στη διοίκηση των ΙΚΕΑ Είναι η μαζική αντίσταση των εργαζόμενων απέναντι στις απολύσεις που μπορεί να προκύψει μέσα  από συζήτηση, οργάνωση και  δράση. 

Όχι στις απολύσεις στα ΙΚΕΑ

Κάτω το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη

Οργάνωση και αντίσταση στους χώρους της δουλειάς-κάτω οι νομοί της αγοράς

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]