ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Θεμιστοκλέους:Κάλυψη 100% των διαθέσιμων ραντεβού για εμβολιασμό σε 10 νησιά Πού παραμένει χαμηλή η συμμετοχή



Στα νησιά Σαλαμίνα, Κω, Πάρο, Ρόδο, Μύκονο, Νάξο, Χίο, Αίγινα, Σαντορίνη και Κέρκυρα  έχει καλυφθεί  το 100% των διαθέσιμων ραντεβού  ενώ χαμηλή παραμένει η συμμετοχή των πολιτών για εμβολιασμό σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Λέσβο, Λήμνο και Σάμο  όπως είπε  κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος ο Μάριος Θεμιστοκλέους .

Αναλυτικά ανέφερε :

"  Σε  σχέση με τον εμβολιασμό στα νησιά και την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία». Μέχρι το μεσημέρι έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός σε 40 νησιά. Εδώ αξίζει να αναφερθεί η συμμετοχή της νήσου Κάστος, στην οποία έχουν εμβολιαστεί το 99%, από τους 79 κατοίκους έχουν εμβολιαστεί οι 78 κάτοικοι, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.


Εντός των επόμενων εβδομάδων θα ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό και στα άλλα 29 νησιά. Προχωράμε σε καθολικό εμβολιασμό και κάνουμε ακόμα μια φορά κάλεσμα στους πολίτες, τώρα είναι η στιγμή που συγκεντρώνονται λίστες από τις δημοτικές αρχές, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να ενταχθούν στις λίστες αυτές.


Τώρα, σε σχέση με τη μεγάλη ομάδα των 19 νησιών που αφορούν τα 19 μεγαλύτερα νησιά, να πούμε εδώ ξανά ότι εξαιρείται η Κρήτη λόγω του ότι αντιμετωπίζεται από την Επιχείρηση «Ελευθερία» σαν ηπειρωτική χώρα. Να θυμίσω ότι εκεί έχουμε μία από τις πέντε κεντρικές αποθήκες εμβολίων.


Στα υπόλοιπα 19 νησιά θα ενισχυθεί η εμβολιαστική κάλυψη κατ’ αρχήν με αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων από τις τοπικές μας μονάδες, με δημιουργία «ομάδων κρούσης», όπως τις έχουμε ονομάσει, από την ηπειρωτική χώρα που θα πηγαίνουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σε συγκεκριμένο νησί, έτσι ώστε να ενισχύσουν τους εμβολιασμούς, με τη βοήθεια εθελοντών από τη «Σύμπλευση», από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και από τις κινητές ομάδες της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», που αποτελούν αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.


Αυτές οι πρωτοβουλίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Σήμερα η «Σύμπλευση», ξαναλέω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές, έχει ξεκινήσει τους εμβολιασμούς στο νησί της Κω.


Και ξεκινήσαμε εδώ και κάποιες ημέρες την πρώτη φάση του σχεδίου, ανεβάσαμε τα διαθέσιμα ραντεβού, αυξήσαμε τα διαθέσιμα ραντεβού στα 19 αυτά νησιά.


Μέχρι στιγμής έχει καλυφθεί το 100%, και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, στα νησιά Σαλαμίνα, Κω, Πάρο, Ρόδο, Μύκονο, Νάξο, Χίο, Αίγινα, Σαντορίνη και Κέρκυρα. Εκεί καλύφθηκε το 100% των διαθέσιμων ραντεβού.


Άνω του 80% των διαθέσιμων ραντεβού έχει καλυφθεί σε Λευκάδα, Θάσο, Κάλυμνο και Σύρο.


Παραμένει όμως χαμηλή η συμμετοχή σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Λέσβο, Λήμνο και Σάμο.


Και θα θέλαμε να ενημερώσουμε κατ’ αρχήν ότι έχουμε διαθέσιμα ραντεβού και να κάνω ακόμα μια φορά κάλεσμα στους πολίτες, στους κατοίκους και τους διαμένοντες σε αυτά τα νησιά, έτσι ώστε να αρπάξουν αυτή την ευκαιρία και να εμβολιαστούν.


Ο εμβολιασμός στα νησιά θα γίνει στο μεγαλύτερο μέρος με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Από αύριο το βράδυ όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών θα έχουν πρόσβαση στο μονοδοσικό αυτό εμβόλιο. Και μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα στα 19 νησιά θα πραγματοποιούνται εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο, έτσι ώστε να εμβολιαστούν οι κάτοικοι, οι διαμένοντες και οι εποχικοί εργαζόμενοι των νησιών αυτών.


Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των εμβολιασμών στα νησιά, δημιουργούμε δύο εμβολιαστικούς σταθμούς αυξημένης δυναμικότητας. Στη Ρόδο, ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία στις 25 Μαΐου και στην Κέρκυρα, ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία στις 31 Μαΐου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]