Γιατί καταγγέλλει τα supermarket Παπαδόπουλος και το The Mart το Σωματείο ΙΥ Ιωαννίνων

 


Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!


  Μπορεί η Εβδομάδα των Παθών να τελειώνει την Κυριακή του Πάσχα, για τους εργαζόμενους όμως, συνεχίζεται και την επόμενη εβδομάδα. Τα supermarket «Παπαδόπουλος» και η αλυσίδα «The Mart» που ανήκει στον όμιλο Σκλαβενίτη, έχουν αποφασίσει να εφαρμόσουν το νομοσχέδιο Πισσαρίδη πριν  αυτό καν ψηφιστεί! Ετοιμάζονται να φέρουν για δουλειά εργαζόμενους, την Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα,  μέρες οι οποίες έχουν κηρυχθεί ως υποχρεωτικές αργίες. 

Για τους εργαζόμενους του 21ου αιώνα, η πολυτέλεια της ανάπαυσης, της ξεκούρασης και της οικογενειακής ζωής δεν υπάρχουν. Πρέπει να είναι ‘απίκο’ για να βγαίνουν τα κέρδη του αφεντικού κάθε ώρα και στιγμή ακόμα και αν δεν έχουν ακόμα καλά καλά φάει το πασχαλινό αρνί. Για ελεύθερο χρόνο ούτε λόγος. 

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

τις συγκεκριμένες  εταιρείες και καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας να παρέμβει. Να ελέγξει ότι «τερτίπια» χρησιμοποιήσουν και να πάρει θέση για την προστασία του δικαιώματος των εργαζομένων στην ξεκούραση. Καλεί επίσης την Επιθεώρηση να λάβει υπόψη, ότι υπάρχουν καταγγελίες εργαζομένων από μεγάλα κρεοπωλεία της πόλης μας, πως και σε αυτά   καταστρατηγείται το ωράριο αυτές τις μέρες. Υπάρχουν καταστήματα τροφίμων στα οποία δεν έχει καταβληθεί το Δώρο Πάσχα ή ζητάνε αυτό να επιστραφεί, όπως υπάρχουν επίσης και πολλοί εργαζόμενοι, που ενώ είναι σε αναστολή, εργάζονται κανονικά στις επιχειρήσεις.

  Οι κινήσεις των παραπάνω εργοδοτών μόνο τυχαίες δεν είναι. Προμηνύουν ακριβώς προς τα πού θέλουν να πάνε το πράγμα οι εργοδοτικές ενώσεις, η κυβέρνηση και η ΕΕ με το νέο νομοσχέδιο: Θέλουν να έχουν εργαζόμενους λάστιχο, διαθέσιμους προς ξεζούμισμα κάθε δευτερόλεπτο, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς προσωπική ζωή. 

  Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να μην σκύψουν το κεφάλι, να μην υποκύψουν στις πιέσεις. Να δώσουμε την απάντηση που πρέπει στην εργοδοσία και την κυβέρνησή της, που θέλει εμάς τώρα, και τα παιδιά μας αργότερα, σύγχρονους δούλους. Τους καλούμε να  πάρουν μέρος στην μάχη της απεργίας, του πραγματικού εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη 6 Μαΐου. Να δοθεί άμεση και βροντερή απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας να μας γυρίσουν 135 χρόνια πίσω!



Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας!

Απαντάμε στο νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης!

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο!


ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ!

10:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ!


ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]