ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων:Άμεσα να εκτελεστεί η απόφαση του Πρωτοδικείου για επιστροφή εργαζόμενου στην εργασία του ....

 


Το δόγμα της εργοδοσίας της Πίνδου «όποιος αγωνίζεται δεν έχει τίποτα να κερδίσει» μπορεί και πρέπει να σπάσει.


ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΜΟΝ. ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ


Η εκδικητική απόλυση πρωτοπόρου εργάτη από την εργοδοσία της ΠΙΝΔΟΣ για την συμμετοχή του στην πανελλαδική απεργία στις 26 Νοέμβρη και την διεκδίκηση μέτρων προστασίας και υγείας στο χώρο δουλειάς, αποδοκιμάστηκε από κάθε τίμιο εργάτη τόσο μέσα στο εργοστάσιο, όσο και στην πόλη μας. Οι δυναμικές παρεμβάσεις του ΕΚΙ, η απόρριψη της λασπολογίας της εργοδοσίας από την μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων του και η συμπαράσταση πλήθους εργατικών σωματείων στον αγώνα για την ανάκληση της απόλυσης, είναι παρακαταθήκη, επιδρούν καθοριστικά στο να μπαίνει φρένο στην ασυδοσία της εργοδοσίας. Τίποτα δεν πάει χαμένο.

Τώρα να εφαρμοστεί η προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, τώρα να επιστρέψει για δουλειά ο συνάδελφος μας!

Οι εργάτες στην «Πίνδο» έχουν πείρα. Ξέρουν πως δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα περιμένοντας  από μια εργοδοσία που όταν έχει «δουλειά» τους λιώνει στις υπερωρίες, όταν «δεν έχει» τους μειώνει το ωράριο κόβοντας άδειες ή όταν μαζεύονται τις «περνάει» στην επόμενη χρονιά. Κάθε δικαίωμα θυσιάζεται ακόμα και η υγεία των εργατών για την στήριξη της κερδοφορίας.

Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την επιστροφή του συναδέλφου στην δουλειά. Οι εργάτες μπορούν να στηριχτούν στις δυνάμεις τους, στο ΕΚΙ και στην αλληλεγγύη των εργατών της πόλης. Παλεύοντας οι ίδιοι συλλογικά μπορούν να ξεπεράσουν τους αρνητικούς συσχετισμούς στο εργοδοτικό σωματείο. Να μην μείνει κανένας μόνος του – έρμαιο στις ορέξεις της μεγαλοεργοδοσίας - ανά τμήμα παραγωγής, ανά βάρδια μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους κάνοντας πραγματικότητα τους φόβους της.

Ο φόβος απέναντι στην εργοδοσία, σε αυτούς που είναι «κράτος» και «κανείς δεν μπορεί να τους επιβάλλει το οτιδήποτε» οδηγεί μόνο στο ξεσάλωμα της. Αυξάνει την  εκμετάλλευση με χίλιους δυο τρόπους, κάνει τον «βίο αβίωτο» των εργατών. Κανείς δεν γλιτώνει τα χειρότερα. Η εργοδοσία δεν κάνει πίσω από τον στόχο της να διώξει τους «ακριβούς» εργάτες για φθηνότερους εργολαβικούς.

Ο ΜΟΝΟΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ  ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΑΣ.

Άμεσα να διεκδικήσουμε να υπογραφεί τοπική ομοιοεπαγγελματική σύμβαση για τα πτηνοσφαγεια:

Επαναφορά του κατώτατου μισθού 751€ και ωρομισθίου 33,57€ μικτά για όλους τους εργάτες ανεξαρτήτως ηλικίας για όλους τους νεοπροσλαμβανόμενους, άγαμους, εργατοτεχνίτες . Όλα τα επιδόματα να υπολογίζονται με τους παραπάνω μισθούς για όλους τους εργαζόμενους.

Όλες οι σχέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, μερικής απασχόλησης να μετατραπούν αυτοδικαίως σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, πλήρης απασχόλησης.

Πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία – 8ωρο. Πλήρη αποζημίωση για τις υπερωρίες, για τις Κυριακές και αργίες, την νυχτερινή εργασία.

Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επίδομα εργασίας στο 10% του μισθού για όλο το εργατοτεχνικό προσωπικό.

Για όσους έχουν προϋπηρεσία να αναγνωρίζονται 3 τριετίες για τους υπαλλήλους και 6 τριετίες για όσους αμείβονται με ημερομίσθιο.

Να δίνονται όλες οι άδειες γάμου, τοκετού, μητρότητας, γονικής μέριμνας, και φροντίδας των παιδιών στο σύνολο του εργατοτεχνικού προσωπικού όχι μόνο στους υπαλλήλους. Δικαίωμα στο μειωμένο ωράριο για τις νέες μητέρες.

Συντάξιμα χρόνια στα 57 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]