ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η πανδημία αύξησε την κατάθλιψη ....

 


.....Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Διαδικτυακή Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη που διοργάνωσε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας. 

Η δράση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, διεξήχθη από τις 16 έως τις 30 Μαρτίου 2021 και αποτελούνταν από 3 ενότητες:

1η ενότητα: «Ενημέρωση / Ψυχο-εκπαίδευση  για την κατάθλιψη: Κατηγορίες, συμπτώματα, αντιμετώπιση  και συννοσηρότητα»

2η ενότητα:  «Κατάθλιψη εν μέσω Covid 19. Ζώντας με την κατάθλιψη - Μορφές θεραπείας»

3η ενότητα: «Κατάθλιψη – υποστήριξη των φροντιστών»

Ομιλήτρια της δράσης ήταν η κα Σμαράγδα Χρηστάκη, Ψυχολόγος.

O Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης επισήμανε ότι «Η εποχή της Πανδημίας που βιώνουμε έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην αύξηση των ανθρώπων που πάσχουν από την σύγχρονη αυτή διαταραχή. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση είναι πολύ σημαντική, προκειμένου να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που πάσχουν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα και να αναζητήσουν εγκαίρως αποτελεσματική θεραπεία. Τα ΚΕΠ Υγείας αποτελούν σημαντικό εργαλείο βοηθείας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, με σκοπό τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την διατήρηση της ποιότητας ζωής των δημοτών».

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Αντιπρόεδρος Β’ στο ΔΣ του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε «Είμαι περήφανος που το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας συμμετείχε στη δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη που διοργάνωσε το  Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων δεδομένου ότι σήμερα, την εποχή του κορωνοϊού,  έχουν αυξηθεί σημαντικά οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη. Μέσα από την ενημερωτική αυτή δράση θέλαμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία απέναντι σ’ αυτή την ασθένεια και να βοηθήσουμε στην έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση τους».

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει με δράσεις του να βρίσκεται δίπλα στον δημότη με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]