ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ


ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ...ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Χαρδαλιάς:Η Ήπειρος ανάμεσα στις περιοχές που απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή


Τις τελευταίες 7 ημέρες παρατηρείται  όπως σημείωσε νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς ,μείωση του ιικού φορτίου σε 46 από τις 74 συνολικά περιφερειακές ενότητες μεταξύ των οποίων και η  Αττική , η Κοζάνη , η Αχαία και η Θεσσαλονίκη .
Παράλληλα σταθερή παραμένει η επιδημιολογική εικόνα σε 9 περιφερειακές ενότητες ενώ 19 παρουσιάζουν αύξηση  πλέον του 5% και σε αυτές τις περιοχές οι κάτοικοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα .
Οι περιοχές αυτές είναι :
η ΠΕ Μήλου ,Φλώρινας ,Λέσβου ,Πάρου ,Θήρας ,Θεσπρωτίας ,Ιωαννίνων ,Άρτας,Καλύμνου ,Ημαθίας ,Φθιώτιδας,Κεφαλληνίας ,Εύβοιας ,Ξάνθης ,Πρέβεζας,Χανίων ,Ρεθύμνου ,Δράμας και Τρικάλων 


Ο υπουργός αναλυτικά ανέφερε:
"Η Επιτροπή ομόφωνα κατέληξε ότι στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο «βαθύ κόκκινο», ανεβαίνουν και εντάσσονται ο Δήμος Ξάνθης, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 157 από 116 που ήταν στις 17 Απριλίου, άρα έχουμε μία αύξηση της τάξης του 35,34%, καθώς και ο Δήμος Ιάσμου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στα 24 από 3 που ήταν στις 17 Απριλίου, δηλαδή έχουν σχεδόν οκταπλασιαστεί.

Επιπλέον, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου «κόκκινο», από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο», κατεβαίνουν και εντάσσονται με ομόφωνη γνώμη της Επιτροπής οι ακόλουθες περιοχές.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 43 ενεργά κρούσματα, όταν στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 112. Έχουμε μείωση 61,61%.

Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας που έχει 134 ενεργά κρούσματα, όταν στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 224. Είχαμε μείωση 40,18%.

Επίπεδο επίσης κατεβαίνει και εντάσσεται στο «κόκκινο» από το «βαθύ κόκκινο» η Περιφερειακή Ενότητα Κω, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν μειωθεί σε 51 από 115 που ήταν στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης, πετυχαίνοντας μείωση 55,65%.

Από το «βαθύ κόκκινο» επίσης κατεβαίνει και ο Δήμος Πύδνας- Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας που έχει πλέον 24 ενεργά κρούσματα, όταν στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 44, έχοντας μείωση 47,73%.

Επίπεδο κατεβαίνει και εντάσσεται στο «κόκκινο» και ο Δήμος Γρεβενών που πλέον έχει 39 ενεργά κρούσματα, όταν στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 104, έχουμε μία μείωση της τάξης του 62,5%, καθώς και ο Δήμος Καρδίτσας που έχει 112 ενεργά κρούσματα. Στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης, θυμίζουμε, ότι είχε 276. Έχουμε μείωση 59,42%.

Επίσης, από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου κατεβαίνει και εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, από το «βαθύ κόκκινο» στο «κόκκινο», ο Δήμος Σπετσών της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και ο Δήμος Κύθνου της Περιφερειακής Ενότητας Κέας-Κύθνου, στους οποίους τα ενεργά κρούσματα έχουν σχεδόν μηδενιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες 7 ημέρες παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου σε 46 από τις συνολικές 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας.

Παράλληλα, 9 Περιφερειακές Ενότητες παραμένουν σταθερές, ενώ 19 παρουσιάζουν αύξηση πλέον του 5%, ήτοι οι περιοχές αυτές που χρειάζεται ιδιαίτερη ακόμη προσοχή.

Είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Μήλου, Φλώρινας, Λέσβου, Πάρου, Θήρας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Άρτας, Καλύμνου, Ημαθίας, Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Εύβοιας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Χανίων, Ρεθύμνου, Δράμας και Τρικάλων.

Ειδικά σε αυτές τις περιοχές, απευθύνουμε ισχυρότατη σύσταση για απαρέγκλιτη συνέχιση της τήρησης των μέτρων. Βλέπουμε ότι στο σύνολο της επικράτειας, πάντως, η επιδημιολογική εικόνα, όπως είπαν και οι Επιδημιολόγοι μας, βελτιώνεται σταδιακά."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]