ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων:Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων στο ΠΓΝΙ



Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας και η κυβέρνηση συνεχίζει το έγκλημα. Έχει αφήσει «γυμνό» το δημόσιο σύστημα υγείας, αδύναμο να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πανδημίας. Οι τεράστιες και τραγικές ελλείψεις προσωπικού με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων παραμένουν. Η βάρβαρη πολιτική που θυσιάζει ζωές, που μετατρέπει την υγεία σε εμπόρευμα και τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις  είναι οδηγός της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν πιστά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι η πολιτική που πρωτοστατεί στην εδραίωση και γενίκευση των ευέλικτων κι ελαστικών μορφών εργασίας χτυπώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε κυβέρνησης, καθώς αποτελούν φθηνότερο εργατικό δυναμικό με ελάχιστα δικαιώματα. 

Η μείωση του μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο και η αντικατάσταση μέρους του από έκτακτο προσωπικό αποτελούν πάγια τακτική όλων των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που ανανεώνουν και συντηρούν στρατιές χιλιάδων συμβασιούχων, με συμβάσεις ομηρίας για μια διαρκή ανακύκλωση της ανεργίας.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι αποτελούν  το 25% περίπου του συνολικού αριθμού των εργαζομένων που δουλεύουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου  (Επικουρικό, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ,) διαφόρων ειδικοτήτων, ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού προσωπικού καθώς και σε υποστηρικτικές δομές  του νοσοκομείου που αφορούν την φύλαξη, την σίτιση και την καθαριότητα.  

Η εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα που βιώνουν οι 570 εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι εις βάρος της δημόσιας και δωρεάν υγείας . Προσωπικό με κατακτημένη εργασιακή πείρα, απαραίτητο για την στελέχωση υποδομών και τμημάτων σε μια κρίσιμη για την υγεία του λαού περίοδο είναι στον αέρα, βιώνει το άγχος και την αγωνία για το αύριο, ζει  την εργασιακή και πολιτική ομηρία.  

Η πρόσφατη μαζική γενική συνέλευση των συμβασιούχων εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων  με καθολικό και κυρίαρχο αίτημα την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου ,  το σχετικό ψήφισμα σε αυτή την κατεύθυνση από την γενική συνέλευση των συμβασιούχων εργαζομένων , η εκλογή  Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για την οργάνωση και το συντονισμό των συμβασιούχων, η κλιμάκωση του αγώνα με αγωνιστικές πρωτοβουλίες  για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά  δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν συνολικά οι εργαζόμενοι και ο λαός που στενάζουν από τα αντιλαϊκά μέτρα διαχείρισης  της πανδημίας  και της νέας  καπιταλιστικής κρίσης. 

Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση μας στο δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων  του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, στο αναφαίρετο δικαίωμα όλων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη δικαιώματα για αξιοπρεπή ζωή.  Στηρίζουμε τις  οργανωμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται εν όψει της  Παγκόσμιας Ημέρας για την υγεία στις  7 Απρίλη, της Πανελλαδικής  Πανυγειονονομικής Απεργίας στις 22 Απρίλη.      

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]