ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ...ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ιωάννινα:Στους δρόμους οι μουσικοί την Παρασκευή 9 Απρίλη

 


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ 12μμ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ-ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

    Οι μουσικοί ένα χρόνο τώρα βρισκόμαστε χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα , με αβέβαιο μέλλον για εμάς και τις οικογένειες μας.  Τα lockdown έχουν τσακίσει τις ζωές μας, χωρίς να προσφέρουν καμιά ουσιαστική προστασία από την πανδημία. Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει καθώς δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία των παιδιών μας και στα μέσα μεταφοράς. Με μοναδικό μέτρο την ατομική ευθύνη και τα επιδόματα φτώχειας η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

   Ένα μέρος του κλάδου μας, έμεινε χωρίς καμία στήριξή και η κυβέρνηση με το μητρώο καλλιτεχνών για το οποίο μας θέλει συνυπεύθυνους. Με την λεπτομερή καταγραφή του χώρου και του αριθμού των εργαζομένων, θέλει να πετύχει την παραπέρα ανατροπή των εργασιακών μας δικαιωμάτων που είχαν κατακτηθεί και ισχύουν σε λίγους χώρους ακόμα. Είναι η αντίληψη πως ο σύγχρονος καλλιτέχνης πρέπει να είναι εργοδότης και μάνατζερ του εαυτού του.

 Οι αγώνες που οργανώσαμε είχαν αποτέλεσμα. Με τις κινητοποιήσεις μας οι μουσικοί στα Γιάννενα αλλά και σε όλη τη χώρα απαιτήσαμε και κερδίσαμε μέτρα επιβίωσης για τους εργαζόμενους του κλάδου μας, μέτρα για την υγεία τη δικιά μας και των οικογενειών μας. Έχουμε πικρή εμπειρία απ τα περσινά πρωτόκολλα ανοίγματος του τουρισμού και του επισιτισμού, που είχαν ως μοναδικό στόχο τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων και των αερομεταφορέων, ενώ οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ήταν ελάχιστες. Σήμερα μοιράζουν ξανά εκατομμύρια στους εργοδότες και για μας σχεδιάζουν ξανά ψίχουλα, φτώχεια και ανεργία.

Μπροστά στην επαναλειτουργία των χώρων εργασίας μας μοναδικό όπλο μας απέναντι στην επίθεση που θα δεχθούν τα δικαιώματα μας, είναι η συμμετοχή στο σωματείο μας, η οργάνωση της πάλης μας και ο συλλογικός μας αγώνας.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και διεκδικούμε: 

Μέτρα προστασίας της υγείας μας και των οικογενειών μας 

Να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου μας στα μέτρα στήριξης

Άνοιγμα των χώρων του Πολιτισμού και πολιτιστικών εκδηλώσεων με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Κανένας συνάδελφος χωρίς μεροκάματο.

Οργανώνουμε ξανά την κινητοποίηση μας μαζί με τους συναδέλφους εργαζόμενους του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού που τα προβλήματα μας είναι κοινά, και καλούμε όλους τους συναδέλφους στην κινητοποίηση την Παρασκευή 9 ΑΠΡΙΛΗ 12μμ στην κεντρική πλατεία.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]