Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:"Πυρετός" προετοιμασίας της πρωτομαγιάτικης απεργίας 6 του Μάη

 


ΠΥΡΕΤΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 6 ΜΑΪΟΥ 

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων φόρεσε τα γιορτινά του και πυρετωδώς τα συνδικάτα ρίχτηκαν στη μάχη οργάνωσης του απεργιακού εορτασμού στις 6 του Μάη. Με ανοιχτές συνελεύσεις, εκδηλώσεις, περιοδείες στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές της πόλης τα συνδικάτα ενημερώνουν τους εργαζόμενους για τα αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης που επιβάλει τη 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και τη νέα επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα, τη γενίκευση και μονιμοποίηση της τηλεργασίας.

Στον προγραμματισμό των συνδικαλιστικών οργανώσεων ξεχωρίζει η επίσκεψη σε βιομηχανίες της περιοχής με ομιλίες και παρουσίαση έκθεσης φωτογραφίας για την Πρωτομαγιά και της εργατικές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος.


Κλιμάκιο συνδικαλιστών επισκέφτηκε το εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων πραγματοποιώντας συζήτηση με τις δυο βάρδιες εργαζομένων. Στο χώρο δουλειάς που η εργοδοσία της επιχείρησης απέλυσε 4 εργαζόμενους την τελευταία εβδομάδα με πρόσχημα τη μείωση του όγκου σκουπιδιών που επεξεργάζεται η εταιρεία. Υπενθυμίζεται ότι στην προγραμματική συμφωνία της ΤΕΡΝΑ ενεργειακής με την Περιφέρεια Ηπείρου η εταιρεία έχει διασφαλίσει ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα παράδοσης σκουπιδιών από τους δήμους έναντι 5,2 εκ. ευρώ το χρόνο. Το Εργατικό Κέντρο κάλεσε τους εργαζόμενους να δοθεί μαζική απάντηση για την ανάκληση των απολύσεων με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην απεργία στις 6 Μάη.

Οι παρεμβάσεις συνεχίστηκαν στο πτηνοσφαγείο της ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, στο εργοστάσιο της  ΒΙΚΟΣ στο Καλπάκι Ιωαννίνων και στο ΖΑΓΟΡΙ στην Κρανούλα Ιωαννίνων και στα υπόλοιπα εργοστάσια της περιοχής. 


Παράλληλα με μαζική συμμετοχή οι εργαζόμενοι στη χθεσινή εκδήλωση στην Ελεούσα ανανέωσαν το απεργιακό ραντεβού για τις 6 του Μάη. Τα σωματεία οργώνουν τις επόμενες μέρες τις γειτονιές της πόλης και όλους τους εργασιακούς χώρους με ανακοινώσεις, πανό, αφίσες με το απεργιακό κάλεσμα. 

Κατάθεση στεφάνων το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία θα πραγματοποιήσουν στις 1 του Μάη 10.00 π.μ. στο μνημείο αγνώστου στρατιώτη στο ρολόι της πόλης .


Αταλάντευτα μαχητικά όλοι στην απεργία την

 Πέμπτη 6 Μάη 10.00 π.μ. στην Κ. Πλατεία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]