ΚΚΕ-Ιωάννινα:Κατάθεση στεφάνου το Σάββατο 1η Μάη στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Ρολόι

 


Το Σάββατο 1η Μάη στις 10:30πμ στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη  στο Ρολόι ,Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα καταθέσει στεφάνι.

                   «Σκλάβοι” στον 21ο αιώνα δε θα γίνουμε». 

135 χρόνια από το Σικάγο  με αιματηρούς αγώνες η εργατική τάξη  κέρδισε το 8ωρο.Σήμερα  η κυβέρνηση,  τα αστικά κόμματα και το κεφάλαιο «σύγχρονο εργαζόμενο” θέλουν  αυτόν που θα αμείβεται με ψίχουλα, θα δουλεύει απλήρωτα 10ωρα και Κυριακές. Δε θα προστατεύεται από συλλογικές συμβάσεις και που οι όροι εργασίας του θα προκύπτουν από «ατομική διαπραγμάτευση. Θα μετατρέπει το σπίτι του σε εργασιακό χώρο και κυρίως δε θα είναι οργανωμένος σε συνδικάτα.

Σύγχρονος εργαζόμενος για μας είναι αυτός που  ζει την ζωή που του αξίζει και προϋπόθεση γι’ αυτό είναι  να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει με τον κόπο του. Η επιστημονική γνώση, η ανάπτυξη της τεχνολογίας, των ψηφιακών μέσων να αξιοποιείται για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου κι όχι για την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Η Πρωτομαγιάτικη Απεργία στις 6 Μαΐου πρέπει να είναι η πρώτη απάντησή μας  στην κυβέρνηση . Είναι ώρα οι εργαζόμενοι να αξιοποιήσουν τα δικά τους “όπλα” στην επίθεση του κεφαλαίου!

                Μέχρι την οριστική κατάργηση της μισθωτής “σκλαβιάς”!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]