Χαρδαλιάς: Ιωάννινα και Μέτσοβο στο βαθύ κόκκινο Με τηλεκπαίδευση τα σχολεία σε όλη τη χώρα


 Σε σκληρό lockdown μπαίνουν από αύριο στις 6 το πρωί και μέχρι τη Δευτέρα 22 Μαρτίου   ο Δήμος Ιωαννίνων και ο Δήμος Μετσόβου ,όπως ανακοίνωσε νωρίτερα κατά την  καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα ,ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Ο Υφυπουργός παράλληλα ανακοίνωσε πως τα σχολεία σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες από την Τρίτη 16 Μαρτίου   και για 2 εβδομάδες μέχρι τις 29 Μαρτίου    θα λειτουργήσουν με τηλε-εκπαίδευση  εκτός από τα ειδικά σχολεία  που θα παραμείνουν ανοιχτά.
Η ΠΕ Θεσπρωτίας και η ΠΕ Αρτας παραμένουν στο βαθύ κόκκινο .

Οι περιοχές που εντάσσονται στο βαθύ κόκκινο μέχρι 22/03:
-ΠΕ Ευρυτανίας ,Χαλκιδικής και Λέσβου 
-οι δήμοι Ιωαννιτών ,Μετσόβου ,Κατερίνης ,Χανίων και Σκιάθου .

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε την παράταση του lockdown στις εξής περιοχές:
Περιφέρεια Αττικής,
οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας (εξαιρουμένου του δήμου Σκύρου), Φθιώτιδας και Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,
 οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου,
η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
οι Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου,
η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης,
η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,
η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εξαιρουμένου του δήμου Μεγανησίου, καθώς και
ο δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου,
ο δήμος Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου,
ο δήμος Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και
ο δήμος Ανωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου
Οι υπόλοιπες περιοχές εντάσσονται στο  επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο )

Τα μέτρα που ισχύουν στις περιοχές που είναι στο  βαθύ κόκκινο Αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου ,κομμωτηρίων και   καταστημάτων   που παρέχουν υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής 
Στους ιερούς ναούς επιτρέπεται η τέλεση Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων, με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων.
Παράλληλα επιτρέπεται η τέλεση γάμων με την παρουσία όμως αυστηρά έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού.
Επίσης απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Σε αυτό εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών, ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινάει από τις 7 το απόγευμα.
Όσες περιοχές ανήκουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.
Αθλητισμός


Όσον αφορά τον αθλητισμό στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) ισχύουν πλέον τα εξής:
Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.


Εξαιρείται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών: α) των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Α’ και Β’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Superleague I και Superleague II), στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας ανδρών καλαθοσφαίρισης (Basketball league) και της Α’ κατηγορίας ανδρών πετοσφαίρισης (Volleyballleague ανδρών) και μόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών.


Όλα τα άλλα πρωταθλήματα αναστέλλονται για τις επόμενες ημέρες.


Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο και πριν από κάθε αγώνα, προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.
Επιτρέπεται, επίσης, η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.) για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του έτους 2021.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι δεν επιτρέπεται η παραμονή πολιτών σε χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση.
Τελετές


Ακόμη νέα δεδομένα ισχύουν σχετικά με τις τελετές στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) καθώς ανακοινώθηκε ότι αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαφτίσεων αλλά και μνημόσυνων. Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων, με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων.
Σχολεία


Σχετικά με τα σχολεία στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) είναι σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία των λυκείων, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) είναι σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και βαθμίδων εκπαίδευσης (εξαιρουμένης της ειδικής αγωγής).
Κατά τα άλλα, τα μέτρα ισχύουν ως είχαν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) και πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) και τα οποία αναλυτικά αναφέρονται στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]