6 tips για να ταξιδέψετε με το σακίδιο πλάτης σας και μόνο !

 


Πώς θα ήταν αν ταξιδεύατε από μέρος σε μέρος με ένα σακίδιο πλάτης μονάχα για συνοδό; Με τον έναστρο ουρανό πάνω από το κεφάλι σας και τα αμέτρητα μίλια δρόμου μπροστά σας; 

Σίγουρα κάποια στιγμή θα έχετε φανταστεί πώς θα μπορούσε να ήταν αν αφήνατε στην άκρη το σακίδιο πλάτης λάπτοπ σας και πιάνατε ένα σακίδιο που θα γέμιζε με εξοπλισμό για ένα μακρύ ταξίδι στο εξωτερικό. Χωρίς τις σκοτούρες της πόλης, μακριά από τον τόπο στον οποίο μεγαλώσατε για να ανακαλύψετε καινούργια μέρη και καινούργιες εμπειρίες. Πώς θα ήταν αν ταξιδεύατε χωρίς αυστηρά πλάνα και χωρίς πολλά χρήματα· μόνο με τον ενθουσιασμό του ταξιδιού να σας παρακινεί. 

  

Πώς, όμως, θα ζούσατε από το σακίδιό σας και μόνο; 

Σας έχουμε 6 tips για να ξεχάσετε τις ανησυχίες σας -και τις δύο βαλίτσες που παίρνετε συνήθως σε κάθε σας ταξίδι- και να αρχίσετε να προετοιμάζετε αυτήν την εξόρμηση που πάντα ονειρευόσασταν. 

1.     Να είστε οργανωμένοι και να συνηθίσετε το σακίδιό σας 

Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, δοκιμάστε διαφορετικούς τρόπους για να τοποθετείτε τα πράγματα στο σακίδιό σας. Βρείτε πώς μπορείτε να ισορροπείτε καλύτερα το βάρος και φροντίστε να είναι άνετο όταν το κουβαλάτε.  

Επίσης, μην βάζετε και βγάζετε πράγματα από αυτό όπως να' ναι. Καλό θα ήταν να έχετε μια σειρά και να ξέρετε πού βρίσκεται το κάθε τι. Αν κάτι μας έχουν μάθει οι καλοκαιρινές διακοπές είναι ότι όσο εύκολα κλείνει η βαλίτσα μας πριν το ταξίδι, τόσο δύσκολο είναι να την κλείσουμε όταν φτάνει η ώρα να γυρίσουμε σπίτι. Και αυτό, γιατί συνήθως τα πετάμε όλα μέσα χωρίς οργάνωση.  

Οι σακούλες και τα μικρά τσαντάκια θα σας βοηθήσουν επίσης πολύ σε αυτό το κομμάτι.  

2.     Πάρτε μαζί τα απαραίτητα 

Ένα γερό ζευγάρι παπούτσια, γιατί προβλέπεται πολύ περπάτημα, το χρειάζεστε σίγουρα. Απαραίτητη θα ήταν και μια αδιάβροχη σκηνή, αν θέλετε να περάσετε χρόνο στην ύπαιθρο, καθώς και ένα sleeping bag. Επίσης, ένα μικρό τσαντάκι πρώτων βοηθειών είναι περιττό να πούμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο. 

3.     Είδη υγιεινής 

Αγοράστε τα σε μέγεθος ταξιδιού. Δεν χρειάζεται να κουβαλάτε τεράστια μπουκάλια με αφρόλουτρο μαζί σας. 

4.     Πάρτε μαζί μόνο τα απολύτως απαραίτητα 

Δεν χρειάζεστε το πλαστικό παπάκι της μπανιέρας. Μπορείτε να κάνετε μια μεγάλη λίστα πραγμάτων που πιστεύετε ότι θα σας χρειαστούν, να την ελέγξετε αρκετές φορές για να δείτε τι πραγματικά χρειάζεστε και να γεμίσετε το σακίδιό σας στρατηγικά. Τοποθετήστε τα αντικείμενα που πιστεύετε ότι μπορεί να χρειαστούν άμεσα ή σε περίπτωση ανάγκης ψηλότερα από άλλα. Τα πολλά λεπτά ρούχα που μπορούν να συνδυαστούν, ώστε να μην ξεπαγιάσετε, είναι μια καλή επιλογή για να γλυτώσετε χώρο και να μειώσετε λίγο από το βάρος της τσάντας. Θα πρέπει να τα φοράτε περισσότερο από μία φορά, επομένως επιλέξτε συνετά. 

5.     Σχεδιάστε καλά από πριν 

Φυσικά, μπορείτε να αλλάξετε τα σχέδιά σας στην πορεία. Βέβαια, καλό θα ήταν να γνωρίζετε μερικά πράγματα για τους προορισμούς σας. Για παράδειγμα, πόσο κοστίζουν τα προϊόντα εκεί. Θυμηθείτε, έχετε περιορισμένο budget και ο σκοπός είναι να ταξιδέψετε σε όσα περισσότερα μέρη γίνεται. Γι' αυτό θα πρέπει να έχετε εντοπίσει και τους πιο οικονομικούς και εύκολους τρόπους μεταφοράς.  

6.     Σκεφτείτε ευέλικτα 

Όσο καλά οργανωμένοι και αν είστε, σίγουρα τα πράγματα δεν θα πάνε σε κάθε περίπτωση ακριβώς όπως τα έχετε φανταστεί. Μπορεί να χάσετε το αεροπλάνο, να βρεθείτε σε κάποιο εντελώς άγνωστο μέρος και να πρέπει να στηριχθείτε στους ντόπιους για βοήθεια. Μπορεί να συμβούν πολλά. Όσο, όμως, έχετε καλή διάθεση και ό,τι χρειάζεστε στο σακίδιό σας, τίποτα δεν μπορεί να πάει στ' αλήθεια στραβά! 

  

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]