To ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν. Αρτας για αυριανές

 


«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να υποδεχτούμε το δεύτερο κύμα του κορονοϊού», είχε πει στις 24 Μαρτίου 2020, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος  Μητσοτάκης, κατά την τότε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που ασχολήθηκε με το θέμα της πανδημίας, καθώς η χώρα είχε ήδη μπει στο πρώτο «lockdown», από τις 13 Μαρτίου 2020.

Ένας χρόνος μετά και τα Νοσοκομεία και οι δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε κατάσταση εξαίρεσης, με τους εργαζόμενους να δίνουν σκληρά την μάχη και να θρηνούν και δικούς τους νεκρούς, μαζί με τις χιλιάδες των συμπολιτών μας , ένας χρόνος και η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αρνείται να ακούσει, αρνείται να ενισχύσει το ΕΣΥ, αρνείται να αυξήσει τις δαπάνες για την υγεία, αρνείται να αυξήσει τους προϋπολογισμούς λειτουργίας, αρνείται να κάνει μόνιμες και μαζικές προσλήψεις, αρνείται να ενισχύσει την Πρωτοβάθμια Υγεία, αρνείται να κάνει επιδημιολογική πολιτική και σχέδιο, αρνείται να δει την πραγματικότητα.

Δεν έχει κάνει ούτε ένα λεπτό διάλλειμα από την εφαρμογή της νεοφιλελευθερης πολιτικής της συνολικά αλλά και στον χώρο της δημόσιας Υγείας: δεκάδες αντεργατικά, αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά μέτρα, εγκλεισμό, απαγόρευση διαδηλώσεων, ωμή αστυνομική βία και καταστολή, και κλήσεις σε απολογία συνδικαλιστών και εργαζομένων, ουσιαστικά Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, που δεν συμμορφώνονται «προς τας υποδείξεις». Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, η Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέντζιου, η πρόεδρος της ΕΝΙΘ Δάφνη Κατσίμπα, και πάει λέγοντας, καλούνται στην ασφάλεια να δώσουν εξηγήσεις. Ενώ ταυτόχρονα ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείου Άγιος Σάββας, Κώστας Καταραχιάς, απολύεται εκδικητικά εν μέσω πανδημίας.

Ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση συνεχίζει την εγκληματική της πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας, έχοντας ως «πυξίδα» της τα κέρδη του κεφαλαίου και των ιδιωτών και όχι την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της υγείας του λαού.

Ανοιγοκλείνει τα σχολεία, με τάξεις των 25-27 μαθητών, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και κανένα σχεδιασμό, χωρίς να προχωρά σε μόνιμες και αθρόες προσλήψεις εκπαιδευτικών και σχολικών καθαριστριών. Κρατά τα πανεπιστήμια, κλειστά και ταυτόχρονα με τις νομοθετικές της ρυθμίσεις διαλύει την δημόσια παιδεία. Συνεχίζει την ίδια πολιτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να συγχρωτίζονται, αφού η κυβέρνηση δεν προχωρά, και σε αυτή την περίπτωση, σε μόνιμες προσλήψεις αλλά και αγορά οχημάτων. Δεν στηρίζει την εργασία, δεν στηρίζει την ανεργία, οδηγεί στο κλείσιμο τον χώρο της εστίασης, ενώ στους εργασιακούς χώρους, η εργοδοσία έχει κάνει τα υγειονομικά πρωτόκολλα – λάστιχο, με την κυβέρνηση εδώ και καιρό να κάνει πως δεν βλέπει!

Στο χώρο της υγείας, πέραν του ότι προσπάθησε με δηλώσεις υπουργών να επιρρίψει χυδαία και αισχρά την ευθύνη στους γιατρούς, συνεχίζει να εμπαίζει το υγειονομικό προσωπικό και το λαό, με τη δήθεν θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

«Θωράκιση» που μεταφράζεται σε υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ και το 2021, στη μετατροπή του σε σύστημα μιας νόσου, σε απουσία μόνιμων προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού, σε μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών σε άλλα νοσοκομεία ή δομές υγείας, προκειμένου να καλύψει τις «τρύπες», σε υπερεντατικοποίηση, σωματική και ψυχική εξουθένωση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας διαλυμένη, με το εμβολιαστικό σχέδιο στα βράχια!

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, που χρόνια πολλά έχουν οδηγήσει το ΕΣΥ και τις δομές του στην σημερινή κατάσταση, απέναντι σε αυτή την στάση της κυβέρνησης, εμείς οι εργαζόμενοι, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον λαό, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε στον δρόμο του αγώνα.

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των ομοσπονδιών του χώρου της Υγείας ( ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ) και καλούμε στις 10 το πρωί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου.

Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ

ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ και ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΊΑΣ 

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

13ο  ΚΑΙ 14ο  ΜΙΣΘΟ, ΜΙΣΘΟΥΣ και ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΙΝΑΣ

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ – ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ 

ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΔΟΜΩΝ

ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ


Άρτα,22/2/2021

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]