ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Τηλεσυνάντηση της ΟΠΟΤΤΕ με την Υφυπουργό κα Μαρία Συρεγγέλα για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια

 


Αναγκαία μέτρα για το δημογραφικό, για να υπάρχει ελπίδα για τον τόπο και τις οικογένειές μας .


Τα θέματα των τρίτεκνων οικογενειών παρουσίασαν κατά την πρώτη διαδικτυακή συνάντησή τους οι  εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Τριτέκνων ΟΠΟΤΤΕ στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα.


O Πρόεδρος και τα μέλη της Ε.Γ. που συμμετείχαν ενημέρωσαν την Υφυπουργό για θέματά τους όπως την ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στις πολυμελείς οικογένειες, το Δημογραφικό, τη στήριξη της οικογένειας, προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, μείωση του κόστους των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες κ.ά. 


 Επίσης, τέθηκε το θέμα της ενιαίας αντιμετώπισης των τρίτεκνων από όλα τα υπουργεία. Προτείναμε τη δημιουργία μιας Διαρκούς Επιτροπής από φορείς και επιστήμονες με σκοπό την δημιουργία προτάσεων, με βάση το Πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού το 2017. 


Από την πλευρά της η κα Συρεγγέλα ανέφερε πως γνωρίζουμε όλοι ότι το δημογραφικό είναι μείζον πρόβλημα της χώρας» και ότι ως μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που καλείται η χώρα θα υπάρξουν μέτρα για την αντιμετώπισή του. 


Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η έκθεση της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, θα αποτελέσει βασικό εργαλείο για την επεξεργασία του Εθνικού Σχεδίου Δράσης και ζήτησε τη βοήθεια όλων. 


Όσον αφορά στα επιμέρους υπουργεία και τον συντονισμό για ενιαία αντιμετώπιση ζήτησε πίστωση χρόνου για να εξετάσει αυτές τις υπάρχουσες διαφορές, ενώ ζήτησε να της παραδοθεί φάκελος εκ μέρους της Ομοσπονδίας με επισήμανση των βασικών θεμάτων, ανά υπουργείο για να τον μελετήσει και να κάνει τις προτάσεις της.


Το κλίμα ήταν εξαιρετικό, ενώ κλείνοντας υποσχέθηκε τη συνεχή συνεργασία με την ΟΠΟΤΤΕ για την επεξεργασία θεμάτων και προώθηση λύσεων.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]