ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σάββατο 6/02 :Πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στην καταστολή ,τις διώξεις και τα πρόστιμα


 ΣΑΒΒΑΤΟ 6/2: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ 6/2, 12:00 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να διαχειρίζεται την πανδημία με εγκληματικό και επικοινωνιακό τρόπο, χωρίς να ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας και επιχειρώντας να ενοχοποιήσει και να φορτώσει την ευθύνη στους εργαζόμενους και την νεολαία. Αντί να επενδύσει χρήματα σε ΜΕΘ και στη συνολική ενίσχυση της δημόσιας υγείας, σπαταλάει ένα πακτωλό χρημάτων στους μηχανισμούς καταστολής– προσλαμβάνει αστυνομικούς αντί για υγειονομικούς– και με χουντοαπαγορεύσεις καταστέλλει όποιον εκφράζει την αντίθεση του στα σωρηδόν αντεργατικά, αντιεκπαιδευτικά και αντιδημοκρατικά νομοσχέδια. Την ίδια στιγμή κάνει ότι μπορεί για να ενισχύει χρεοκοπημένους μεγαλοεπιχειρηματίες, τράπεζες και ΜΜΕ για να της πλέκουν το εγκώμιο. 

Επιβάλλουν ένα καθεστώς φίμωσης και τρομοκρατίας

Τα όργια καταστολής στις 17/11, 26/11, 6/12, η καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων, η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις διαδηλώσεις, αναδεικνύουν ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της κυβέρνησης δεν είναι η πανδημία, αλλά ο «εσωτερικός εχθρός». Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει την φτώχεια και την ανεργία που γιγαντώνονται, όχι μόνο δεν έχει απολύτως κανένα σχέδιο για να αντιμετωπίσει την πανδημία και την τεράστια ύφεση, αλλά έχει αναγορεύσει σε κύριο εχθρό της τις διαδηλώσεις, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Η νέα χουντοαπαγόρευση των διαδηλώσεων άνω των 100 ατόμων και οι ποινικές διώξεις συνδικαλιστών (σχηματισμός δικογραφίας για τις μαζικές διαδηλώσεις στις 28/1,  δίωξη στον Πρόεδρο της  Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. κ.α.) αποδεικνύουν ότι η απάντησή σε όσους αντιστέκονται και διεκδικούν θα είναι ανυπόστατες και χαλκευμένες κατηγορίες, εξοντωτικά πρόστιμα και καταστολή.

Οι 23 διωκόμενοι φοιτητές στα Γιάννενα της 17 Νοεμβρίου δείχνουν το δρόμο

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με μανία σε φοιτητές που προσπάθησαν να τιμήσουν το Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη. Το αποτέλεσμα ήταν 6 φοιτητές να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με χτυπήματα από γκλοπ, δεκάδες προσαγωγές και 23 συλλήψεις. Τους επέβαλαν 900 ευρώ (!) πρόστιμο στον καθένα, τους φόρτωσαν ένα σωρό ανυπόστατες κατηγορίες και τους κρατούσαν επί ώρες στα κρατητήρια χωρίς δικηγόρο και χωρίς κανένα υγειονομικό μέτρο προστασίας. Το χωρίς προηγούμενο όργιο καταστολής στην πόλη συμπληρώθηκε και με άλλες προσαγωγές και πρόστιμα, καθώς το κέντρο καθόλη τη διάρκεια της ημέρας ήταν αστυνομοκρατούμενο.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, μοναδική λύση είναι οι μαζικοί και μαχητικοί αγώνες μας ενάντια στην κρατική καταστολή, την αστυνομοκρατία και την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης. Με ενότητα στο δρόμο και μαχητικά μέσα πάλης να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας.

  Η επιτροπή υπεράσπισης των 23 Διωκόμενων φοιτητών καλεί κάθε φοιτητικό σύλλογο, σωματείο, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, όλους τους φοιτητές και τους εργαζόμενους, να συμμετέχουν στην συγκέντρωση ενάντια στην κρατική καταστολή, τις διώξεις και τα πρόστιμα, στις 6/2, 12μμ από την Περιφέρεια. 


ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Απόσυρση όλων των κατηγοριών και διαγραφή των εξοντωτικών προστίμων


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ 23 ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]