Ιωάννινα:Αύριο η επιχείρηση προσέγγισης στο σημείο που βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους

 

Αύριο νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουν οι προσπάθειες προσέγγισης στο σημείο που βρέθηκαν   το απόγευμα της Τετάρτης συντρίμμια του διθέσιου  εκπαιδευτικού αεροσκάφους  με τον 32χρονο Ιρακινό πιλότο τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν από το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής .

Τα τμήματα του  μικρού αεροσκάφους εντόπισε καναντέρ της Πολεμικής Αεροπορίας  που εκτελούσε πτήση στο πλαίσιο της σημερινής επιχείρησης αναζήτησής  του .

Το Super Puma επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για το εν λόγω αεροσκάφος το οποίο βρέθηκε   σε περιοχή ανάμεσα στην Κρυόβρυση και στο Καβαλλάρι σε υψόμετρο άνω των 1600 μέτρων.

Η ανακοίνωση της Π.Υ αναφέρει:"Εντοπίστηκαν από Ε/Π SUPER PUMA της Π.Α. τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους,ΒΔ του οικισμού Καβαλλάρι στο όρος Μιτσικέλι Ιωαννίνων. Οι  πυροσβεστικές δυνάμεις με όλους τους φορείς προσεγγίζουν το σημείο."

Η αρχική εκτίμηση του προϊστάμενου της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου κ.Δημήτρη Μαυρογιώργου ότι το αεροσκάφος   πιθανότατα να βρίσκεται στην πίσω πλευρά του όρους Μιτσικέλι επιβεβαιώθηκε  σήμερα μετά από 4 ημέρες ερευνών ...

Στην γιγαντιαία επιχείρηση ακούραστα όλες αυτές τις ημέρες συμμετέχουν:

 Πυροσβέστες με  οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης ΕΜΑΚ, καθώς και   Πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής,πεζοπόρα τμήματα του Ερυθρού Σταυρού ,ένα (1) E/Π Super Puma, ένα (1) E/Π Sikorsky (S-55), ένα (1) Α/Φ C-130 και ένα (1) Α/Φ CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας,δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ  ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ, το ΕΚΑΒ και   πολλοί εθελοντές ανάμεσά τους και Ιρακινοί φίλοι του 32χρονου που φοιτούσαν μαζί στην ίδια  σχολή εκπαίδευσης πιλότων .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]