Β. Παπαευαγγέλου: Στόχος ο περιορισμός της κινητικότητας – Δεν επιτρέπεται ούτε αδιαφορία ούτε άγνοια


 Στην εξέλιξη της πανδημίας και τους τρόπους αντιμετώπισής της, αναφέρθηκε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της σχετικής ενημέρωσης την Παρασκευή 5/2/2021.

Αρχικά αναφέρθηκε στα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή 5/2/2021, ενώ για τα σχολεία δήλωσε ότι τα παιδιά δεν ενισχύουν την πανδημία, αλλά την «παρακολουθούν» και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να μπουν στη σχετική πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς.


Όπως τόνισε σήμερα έγιναν 46.000 τεστ, αριθμός ρεκόρ.


Τα στοιχεία δείχνουν επιδείνωση του επιδημιολογικού φορτίου με αποτέλεσμα από το μέσο όρο τα 625 κρούσματα την προηγούμενη εβδομάδα, να έχουμε φτάσει το μέσο όρο των 892 την εβδομάδα. Tα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια εκτιμώνται σε περισσότερα από 8.500 χιλιάδες.


Επίσης ανέφερε ότι στην Πάτρα και στη Χαλκίδα υπάρχει πολύ μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και η εικόνα αυτή ανησυχεί τους επιστήμονες.


Τα τελευταία κρούσματα αφορούν κυρίως την ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών.


Σε άλλο σημείο της ομιλίας της επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των μέτρων και σχολίασε ότι μεγάλο ρόλο παίζουν οι «κρυφές» συγκεντρώσεις στα σπίτια.


Στην Αττική υπολογίζονται σε 4460 τα άτομα που είναι φορείς του ιού, που σημαίνει 60% αύξηση την τελευταία εβδομάδα και 30% αύξηση με 850 ενεργούς φορείς στη Θεσσαλονίκη


«Ζούμε ένα Μαραθώνιο έχουμε πολλά χιλιόμετρα να διανύσουμε και μπροστά μας έχουμε μία ανηφόρα, είναι κρίμα να λυγίσουμε τώρα που ξεκινήσαμε τους εμβολιασμούς», τόνισε χαρακτηριστικά. Δήλωσε ότι μέσα σε οκτώ εβδομάδες θα έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες.

ΕΡΤ//ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]