Στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων...


 Επίσκεψη στη ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων πραγματοποίησε η Μερόπη Τζούφη, όπου συνομίλησε εκτεταμένα με τη Νατάσα Μπέγκα, πρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων και πρόεδρο των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΗΣ», και τον Ανδρέα Φωτόπουλο, αντιπρόεδρο και καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η διασφάλιση και προστασία των δικαιωμάτων των ΑμεΑ υπό το πρίσμα του νέου «Εθνικού Σχεδίου», που έχει τεθεί σε διαβούλευση από την κυβέρνηση της ΝΔ. Παράλληλα, η βουλευτής Ιωαννίνων αναφέρθηκε στο αντίστοιχο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε κατά τη διακυβέρνηση της προηγούμενης περιόδου.


Στο πλαίσιο αυτό, τέθηκε η ανάγκη υλοποίησης προγράμματος πρώιμης παρέμβασης από το υπουργείο Παιδείας κατά τη διάρκεια της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης· δράση στην οποία η ΕΛΕΠΑΠ μπορεί να συμβάλλει ως πιστοποιημένος φορέας. Επίσης, κρίσιμη είναι η συμμετοχή και η συνεργασία φορέων σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων σχετικά με τα ζητήματα της αναπηρίας.


 Όσον αφορά τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, στις οποίες φιλοξενούνται ήδη 12 ωφελούμενοι, ενώ αναμένεται η ένταξη και άλλων ατόμων στο προσεχές διάστημα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρότεινε την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως και την περαιτέρω ενίσχυση με πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.


 Κλείνοντας, η βουλευτής Ιωαννίνων σημείωσε πως «η πρώιμη, έγκαιρη και εξατομικευμένη διάγνωση, η ενίσχυση των ΑμεΑ στην παιδεία και την εργασία, η απρόσκοπτη συμμετοχή στον πολιτισμό και τον αθλητισμό και κυρίως η αξιοπρεπή ανεξάρτητη διαβίωση αποτελούν τα βασικά σημεία της πρότασης που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει της κοινοβουλευτικής συζήτησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των Αναπήρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]