Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΜΕΤΩΠΟ ΔΡΑΣΗΣ

 


Η περίοδος που βρισκόμαστε χαρακτηρίζεται από την υγειονομική κρίση καθώς και την οικονομική κρίση που πυροδότησε. Η ήδη δεινή θέση του λαού μας επιδεινώνεται, καθώς αυτή η κρίση εντείνει τις ταξικές διαφορές συν τα σύννεφα πολέμου από τις αντιπαραθέσεις των αστικών τάξεων της χώρας μας και της Τουρκίας  να σκιάζουν περισσότερο το μέλλον μας. 

   Τα στοιχεία από μόνα τους φανερώνουν  το ζόφο: Το τελευταίο τετράμηνο έχουμε γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων που έφτασαν τις 150.000 και των θανάτων που ξεπέρασαν τις 5000, όταν το 80% αυτών πέθαναν εκτός ΜΕΘ, γιατί αυτές δεν επαρκούν. Η διαχείριση της πανδημίας στο δεύτερο κύμα φέρνει τη χώρα μας να έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας στην Ευρώπη, που αγγίζει το 3,1% των κρουσμάτων (σχεδόν διπλάσιο άλλων χωρών της Ευρώπης όπως η Ιταλία, η Γαλλία,  και η Βρετανία). Μελέτες  δείχνουν πως η πανδημία δε σκοτώνει μόνο μέσα από την ασθένεια την ίδια, αλλά και μέσω της αναταραχής και της πίεσης στις υγειονομικές υποδομές που προκαλεί, έτσι καταγράφεται η υπερέχουσα θνησισμότητα που βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς το σύστημα υγείας κατέρρευσε από τη διαχείριση της πανδημίας . Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων τον Δεκέμβριο 2020 ανήλθε σε 1.181.296 άτομα, άνω του 26%, που σημαίνει "πραγματική" ανεργία 30%. Αλλά και οι εργασιακές σχέσεις αλλάζουν ραγδαία σε βάρος των εργαζομένων (υπερωρίες, Κυριακές, εργασία από το σπίτι κ.λ.π).

   Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας (Πολυτεχνείο, Γρηγορόπουλος, φοιτητικές διαδηλώσεις, κ.λ.π.).

   Στο Δήμο μας, το σκηνικό διαμορφώνεται στο ίδιο μοτίβο. 

   Ειδικότερα, ο Δήμος (αλλά και η Περιφέρεια) δε ζήτησαν περισσότερες αίθουσες για τα σχολεία, ενώ ταυτόχρονα γνώριζαν ότι επίκειται και δεύτερο κύμα επιδημίας. Ο Δήμαρχος δε, ως καθηγητής παθολογίας βλέπει την εστία υπερμετάδοσης στις καταλήψεις και όχι στον μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τάξη! Στον Δήμο για μεγάλο χρονικό διάστημα παρόλο που το δημοτικό συμβούλιο δεν συνεδρίαζε ελέω τον νόμο Θεοδωρικάκου, οι αποφάσεις παίρνονταν από την οικονομική επιτροπή (ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων). Και θα περίμενε ένας  δημότης, ότι ο προβεβλημένος Δήμαρχος – ιατρός, θα διεκδικούσε μέτρα προφύλαξης για τους εργαζόμενους στον Δήμο του. Καμιά πρόταση διεκδίκηση προς την κυβέρνηση για τους εργαζόμενους που στοιβάζονται στα εργοστάσια, όπως στην Πίνδο και Νιτσιάκος, που έγιναν γνωστά τα κρούσματα, χωρίς να παίρνουν μέτρα. Ο Δήμαρχος μαζί με τον Περιφερειάρχη ‘επέτρεψαν’ στους εργοδότες να ανακοινώσουν οι ίδιοι τον αριθμό των κρουσμάτων και όλοι καταλαβαίνουμε ότι η καταγραφή είναι «ακριβής» («μαθηματική ακρίβεια»)!!!. Ο κύριος  Περιφερειάρχης λόγω και μεγαλύτερης εξουσίας καθώς έχει επιφορτιστεί να εκφράσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης σε όλη την περιφέρεια έκανε πιο "ολέθρια λάθη". Έκανε ότι μπορούσε να παραταθεί η τουριστική περίοδος χωρίς ποτέ να γίνουν τεστ ανίχνευσης στους επισκέπτες. Κατά την γνώμη του Μετώπου Δράσης είναι σημαντικό ότι από Σεπτέμβρη έως Δεκέμβρη που είχαμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα στην περιοχή μας, οφείλεται στην σοβαρότητα και τις προφυλάξεις που έδειξε ο κόσμος και όχι στις ταξικές επιλογές των τοπικών μας αρχόντων

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται τα έργα βιτρίνας στην πόλη για να εξυπηρετήσουν το τουριστικό κεφάλαιο της πόλης.

   Το Μέτωπο Δράσης, καλεί τους εργαζόμενους της πόλης μας να αντιπαλέψουμε τη ζοφερή κατάσταση ενώνοντας τις δυνάμεις στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, όπου μπορούμε.

   Να διεκδικήσουμε από την τοπική διοίκηση να αναλάβει τη διανομή δωρέαν υλικών προστασίας όπως μάσκες, αντισηπτικά στους δημόσιους χώρους, συγκοινωνίες κλπ.

   Να διαγραφούν τα χρέη προς τον Δήμο, των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, κάθε οικονομικά αδύνατου.

   Να ενισχυθούν τα περιφερειακά νοσοκομεία με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, να δημιουργηθούν νέες Μ.Ε.Θ και να γίνουν άμεσοι διορισμοί ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού σε όλες τις δομές υγείας. Να ανοίξουν τα σχολεία με περισσότερες αίθουσες, άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθαριστριών κ.α. Να καταργηθούν οι αντεργατικοί, αντιδημοκρατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι. Να σταματήσει η κρατική καταστολή σε όσους αγωνίζονται για να βελτιώσουν την ζωή τους.  

                            Ο λαός με τους αγώνες του να πάρει τη ζωή στα χέρια του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]