ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ταξική Πορεία Ιωαννίνων:Να παρθούν πίσω οι απολύσεις στην Πίνδο

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΠΑΛΗ

Σε απολύσεις εργατών προχώρησε ο πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός ΄΄Πίνδος΄΄ στα Ιωάννινα. Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Έτσι επέλεξε. Να στείλει τους εργαζόμενους στην ανεργία, μαζί με χιλιάδες άλλους αυτόν τον καιρό. Μέσα στην καραντίνα, τις απαγορεύσεις, τον εγκλεισμό στα σπίτια, σε δύσκολες για τον καθένα συνθήκες. Μέσα στην έξαρση της πανδημίας με δεκάδες νεκρούς καθημερινά, με στέρηση της πρόσβασης στην περίθαλψη. Με πλήρη αδιαφορία των υπευθύνων για την υγεία του λαού. Χωρίς πρόληψη, χωρίς  μέσα προστασίας, χωρίς δωρεάν μαζικά τεστ στους εργαζόμενους, που ήταν το πιο ευάλωτο κομμάτι στην πόλη μας, αφού δύο μήνες πριν, με την άνοδο των κρουσμάτων τοπικά, ανιχνεύτηκαν αμέσως δεκάδες κρούσματα στο εργοστάσιο. Πόσα και ποιοι δεν ανακοινώθηκαν ποτέ.

Η στάση της εργοδοσίας της Πίνδου δείχνει ότι το μόνο πού νοιάζει το κεφάλαιο είναι η μέγιστη κερδοφορία. Δεν τους απασχολεί αν νοσούμε ή πεθαίνουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Το κέρδος είναι πάνω από όλα γι αυτούς. Τα ωράρια πρέπει να γίνονται λάστιχο, οι αργίες πρέπει να καταργούνται. Τέτοιες είναι οι συνθήκες και με αυτά έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι εργάτες της ΄΄Πίνδος΄΄ τόσους μήνες. Και μετά πετιούνται στην ανεργία αφού θεωρούνται αναλώσιμοι.

 Ίδιες συνθήκες αντιμετωπίζουν οι εργάτες σε όλη τη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, αλλά και πανελλαδικά. Την ίδια απειλή να μετατραπεί η όποια «χασούρα» της κάθε βιομηχανίας σε απολύσεις.  Γιατί η ασυδοσία του κεφαλαίου έχει πλάτες. Τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών αστικών κομμάτων. Τις διευκολύνσεις προς το κεφάλαιο που φέρνουν οι Προτάσεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Το χτύπημα του 8ωρου, του μισθού, της ασφάλισης, του ταμείου ανεργίας, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Από κοντά και οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, η ΓΣΕΕ που σαλπίζει παύση αγώνων λόγω πανδημίας και στήριξη στον… αγώνα της Κυβέρνησης. Τον αγώνα της να ξεθεμελιωθεί κάθε κατάκτηση, κάθε εργασιακό δικαίωμα, χρησιμοποιώντας την πανδημία.

Γι' αυτό και λύσσαξαν και έβαλαν απαγορεύσεις στην απεργία στις 26/11, στο Πολυτεχνείο στις 17/11 και στην επέτειο Γρηγορόπουλου στις 6/12. Γι' αυτό χτύπησαν ανελέητα τις διαδηλώσεις, άνοιξαν κεφάλια διαδηλωτών και στην πόλη μας και μας επέβαλαν πρόστιμα. Γιατί φοβούνται τη δύναμή του λαού που διεκδικεί, της εργατιάς που δεν σκύβει το κεφάλι.

Να μην τους περάσει. Να πάρουν πίσω τις απολύσεις. Να οργανωθούμε, να παλέψουμε σε κάθε χώρο δουλειάς. Να μην τους αφήσουμε να φέρουν τον εργασιακό μεσαίωνα του Βρούτση και του Πισσαρίδη. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλειά, την περίθαλψη, τη ζωή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]