Χαρδαλιάς: Κλειστό παραμένει το λιανεμπόριο Αναλυτικά τί ισχύει από τη Δευτέρα 11 /01 έως 18 /01 [βίντεο]


Παράταση του lockdown για μία εβδομάδα

 Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα κατά την ενημέρωση  του Υπ.Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρας μας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς  από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου  ως 18  Ιανουαρίου  στις 6 το πρωί :
-Ανοίγουν  όπως είναι ήδη γνωστό , δημοτικά ,νηπιαγωγεία παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί   και στις κόκκινες περιοχές.
-Παραμένει  σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου καθώς και κομμωτηρίων .βιβλιοπωλείων και υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής συμπεριλαμβανομένης της περιποίησης  νυχιών.

-Παρατείνεται η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος 
-Για τους χώρους λατρείας παρατείνεται το υφιστάμενο καθεστώς δηλαδή τέλεση λειτουργιών και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής χωρίς την παρουσία πιστών .Η ατομική λατρεία είναι δυνατή   στο πλαίσιο άλλης επιτρεπόμενης μετακίνησης .
Στις κηδείες επιτρέπεται η συμμετοχή συγγενών πρώτου βαθμού και έως 9  άτομα.
-Συνεχίζεται στις εταιρείες η υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό καθώς και η εξυπηρέτηση του κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού .
-Τα δικαστήρια εξακολουθούν να λειτουργούν με πολύ περιορισμένες δραστηριότητες ,με ανώτατο όριο 15 ατόμων στην  αίθουσα και τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ τους .
-16 και 17 Ιανουαρίου ξεκινούν οι αγώνες της Super League  2 και της  Volley League  με όλα  τα υγειονομικά αυστηρά πρωτόκολλα και χωρίς παρουσία κοινού .
-Οι νεοσύλλεκτοι μπορούν να μεταβαίνουν στα σημεία κατάταξης συνοδευόμενοι από τους γονείς τους και μόνο . κατά τη μετάβαση θα πρέπει να έχουν μαζί τους το φύλο πορείας ενώ για την επιστροφή τους οι γονείς θα πρέπει να έχουν βεβαίωση που θα χορηγείται από τις  πύλες των κέντρων κατάταξης .Ολοι οι νεοσύλλεκτοι θα υποβληθούν σε rapid test για τον κορωνοϊό .
-Σχετικά με τις αφίξεις από το εξωτερικό ,όλοι οι επιβάτες που έρχονται στη χώρα μας έως και την 21η Ιανουαρίου 2021 από  οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής συμπεριλαμβανομένων και των κρατών μελών της ΕΕ υπόκεινται σε υποχρεωτικό περιορισμό κατ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στο PLF για 7 μέρες  .Ειδικά για τους  ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνονται σε όλους και rapid test κατά την άφιξη  ενώ για να βγουν από την καραντίνα θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο pcr test  να συμπληρωθεί το 7ήμερο ,  να είναι αρνητικό στον νέο  ιό το τεστ για να γίνει η άρση του προληπτικού κατ οίκον περιορισμού.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της παράτασης του lockdown ως τις 18 Ιανουαρίου παραμένει σε ισχύ   η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού   καθώς και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Η μετακίνηση για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επιτρέπεται μόνο για λόγους υγείας ,εργασίας ,βόλτα με το κατοικίδιο κοντά στο σπίτι .

Αναφορικά με τη μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται μόνο για τους παρακάτω λόγους :

-υγείας

-εργασίας

-επιστροφή στη μόνιμη κατοικία 

-επανένωση οικογενειών .
Δείτε  τη σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας  για την πανδημία στη χώρα μας  στο  βίντεο που ακολουθεί .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]