"Βγήκα γιατί ήθελα να δω την πόλη στολισμένη ..Το έγραψα και στο χαρτί "Η συγκινητική ανάρτηση αστυνομικού ..


Συγκινεί η ανάρτηση του αστυνομικού   Φωτεινού Παγιαύλα σχετικά με έλεγχο που έκανε σε ηλικιωμένη γυναίκα στην πρωτεύουσα της χώρας ...

Οπως αναφέρει η ηλικιωμένη  βγήκε με το αυτοκίνητό της  έχοντας τικάρει τον κωδικό  Β6   και το μόνο που ήθελε ήταν να δει την Αθήνα στολισμένη   έχοντας φροντίσει μάλιστα να το σημειώσει και γραπτώς .

Παρόλο που κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται  ο αστυνομικός που είναι  και αντιπρόεδρος της Police Action -Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου δεν βεβαίωσε παράβαση για άσκοπη μετακίνηση στην ηλικιωμένη αφού δεν θα κατέβαινε  από το όχημά της και δεν υπήρχε κίνδυνος ούτε να κολλήσει κάποιον ούτε να θέσει σε κίνδυνο τον εαυτό της ..

Έτσι περιορίστηκε μόνο σε συστάσεις και ...χριστουγεννιάτικες ευχές .

Αναλυτικά στην  ανάρτησή του  στα social media ο αστυνομικός  αναφέρει:

"Σήμερα σταμάτησα για έλεγχο ηλικιωμένη με το όχημά της. Είχε πατερίτσα δίπλα της στην πλευρά του συνοδηγού. Της ζήτησα να δω μήνυμα ή έντυπο μετακίνησης. Μου είπε ευγενέστατα «δεν πολυβγαίνω απ’ το σπίτι, δεν μπορώ να περπατήσω, βγήκα γιατί ήθελα να δω την Αθήνα στόλισμένη. Το έγραψα και στο χαρτί, ορίστε».

Και πράγματι άμα μπορείτε να δείτε στη κουνημένη φώτο, έχει τικάρει το Β6 «Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου.» και δίπλα σε αυτό πρόσθεσε γραπτώς «μια βόλτα για να δω τη στολισμένη Αθήνα».

Αυτό που έκανε η κυρία φυσικά δεν το προβλέπει ο νομοθέτης. Δεν προβλέπει το γράμμα του Νόμου (sic) «παίρνουμε το αμάξι μας για να δούμε την Αθήνα στολισμένη»! Οπότε η μετακίνησή της ήταν άσκοπη. 300 ευρώ είναι το πρόστιμο που έχει οριστεί. 

Της έκανα συστάσεις, ευχηθήκαμε χρόνια πολλά και την άφησα να πάει στο καλό. Ούτως ή άλλως δεν θα κατέβαινε από το όχημά της, δηλαδή επί της ουσίας δεν υπήρχε περίπτωση να κόλλαγε κάποιον ούτε να κολλούσε από κάποιον. Με την Ερμού εδώ και λίγες μέρες να είναι φίσκα από κόσμο..."Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]