Επιχείρηση «Ελευθερία»: Στην Ελλάδα η πρώτη παρτίδα των εμβολίων

 


Τα φορτηγά με τις πρώτες δόσεις του εμβολίου πέρασαν το απόγευμα της Παρασκευής τον Προμαχώνα, καθώς ξεκίνησε χθες από τις αποθήκες της Pfizer, η επιχείρηση μεταφοράς τους προς τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Μόλις οι δόσεις των εμβολίων φτάσουν στην Ελλάδα, θα τεθεί σε εφαρμογή το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού «Ελευθερία» με τους εμβολιασμούς να αρχίζουν την Κυριακή από τα νοσοκομεία αναφοράς.


Μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος θα εμβολιαστούν πρώτοι συμβολικά. Την ίδια ημέρα θα γίνει ο εμβολιασμός του πρωθυπουργού και της ΠτΔ.


Οι πολίτες μπορούν να παίρνουν ήδη όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται από το σάιτ emvolio.gov.gr. Τις επόμενες ημέρες θα μπορούν να κλείνουν και ηλεκτρονικά το ραντεβού τους στην πλατφόρμα, εισάγοντας τους κωδικούς Taxisnet.


Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού ή QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.


Σε αποκλειστική του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο Έλληνας πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Άλμπερτ Μπουρλά, εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν τα εργαλεία που θα οδηγήσουν στο τέλος της πανδημίας.


«Αυτή την στιγμή οι λύσεις που έχουμε στα χέρια μας είναι τόσο αποτελεσματικές που είναι ζήτημα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουρλά.


Χαραμάδα αισιοδοξίας δίνει χάρτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων που δείχνει ότι η χώρα μας από τη Θεσσαλία και κάτω είναι «πορτοκαλί», δηλαδή έχει κάτω από πενήντα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.


Στο «κόκκινο» παραμένει η Βόρεια Ελλάδα, ενώ την καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν τα νησιά του Ιονίου.


Η Ελλάδα εμφανίζεται με πράσινο χρώμα, δηλαδή ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω από 4%.


Ελαφρά είναι η μείωση στα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 617 νέα κρούσματα του κορονοϊού, 470 διασωληνωμένους και 50 θανάτους.

ert.gr

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα

Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]