ΠΟΕΔΗΝ: Η συμμετοχή των υγειονομικών στον εμβολιασμό μέχρι σήμερα είναι στο 20%


 «Η συμμετοχή των υγειονομικών στον εμβολιασμό μέχρι σήμερα είναι στο 20% και εάν δεν αλλάξει η τακτική δεν θα διορθωθεί η κατάσταση», υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.  Για λάθη εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, τα οποία δημιουργούν προβλήματα όσον αφορά στον εμβολιασμό των υγειονομικών, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος. 


Αναλυτικά, ο κ. Γιαννάκος σημειώνει:


Σήμερα δήλωσα στην υπηρεσία μου (ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο) ότι επιθυμώ να εμβολιασθώ με ονοματεπώνυμο και αναμένω τη σειρά μου.
Δυστυχώς το κλίμα είναι αρνητικότατο στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας. Είναι κρίμα γιατί χάσαμε συναδέλφους από κορονοϊό. Ουσιαστικά οι συνάδελφοι νιώθουν ότι τους εξαναγκάσουν να δηλώσουν υπέρ του εμβολιασμού.


Οι ασφυκτικές προθεσμίες μιας ημέρας που δόθηκαν για συμμετοχή με συμπλήρωση προσωπικών δεδομένων έδωσε τροφή να επικρατήσουν οι αρνητικές απόψεις εμβολιασμού στα νοσοκομεία.


Καμμιά ενημέρωση για την ωφελιμότητα του εμβολίου. Η συμμετοχή των υγειονομικών στον εμβολιασμό μέχρι σήμερα είναι στο 20% και εάν δεν αλλάξει η τακτική δεν θα διορθωθεί η κατάσταση. Απαιτείται ενημέρωση του προσωπικού με ανοικτή ημερομηνία δήλωσης επιθυμίας εμβολιασμού.


Με δηλώσεις του νόμου 105 που ανακατεύει μέσα προσωπικά δεδομένα, χωρίς καμμιά ενημέρωση με προθεσμία μιας ημέρας δεν γίνονται εμβολιασμοί. Δείτε σχετική υπεύθυνη δήλωση που δόθηκε στους εργαζόμενους του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας να συμπληρώσουν.

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]