Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζίτσας




«Όταν εμείς δηλώναμε ότι η κατ’ ευφημισμόν απλή αναλογική θα φέρει την πλήρη διάλυση των δήμων κάποιοι μας κατηγορούσαν ως φοβικούς. Τώρα ήρθε η ώρα αυτοί οι ίδιοι να μας δικαιώσουν πανηγυρικά», τονίζει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή τις ειδικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας για την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2021 καθώς και την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων (Απολογισμός) για το 2019, που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής(18/12/2020).   

 Ο Δήμαρχος σχολιάζοντας τη στάση της μείζονος αντιπολίτευσης και του εισηγητή της που καταψήφισαν τόσο τον απολογισμό όσο και τον προϋπολογισμό υπογράμμισε: « ο εισηγητής της παράταξης «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» Σπ. Πάϊκας φρόντισε με τα λεγόμενα και την ψήφο του να αποδείξει περίτρανα πως  νοοτροπίες του παρελθόντος, της στείρας άρνησης και της λογικής του «να μη γίνει τίποτα», όσες δεκαετίες και αν περάσουν δεν αλλάζουν. Η αρνητική ψήφος ήρθε να επιβεβαιώσει ότι αν ο Υπουργός Εσωτερικών Παν. Θεοδωρικάκος με την ανάληψη των καθηκόντων του δεν είχε προβεί σε διορθωτικές ρυθμίσεις στον «Κλεισθένη», οι δήμοι δεν θα είχαν τρόπο να λειτουργήσουν.  Η απλή αναλογική αποδεικνύεται πως το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι ακυβερνησία και αδυναμία λήψης αποφάσεων ακόμη και για βασικά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των δήμων. Οι δημότες και οι τοπικές κοινωνίες περιμένουν από όλους μας υπεύθυνη στάση και ωριμότητα προκειμένου να επιλύσουμε τα πραγματικά προβλήματα και να προωθήσουμε έργα που αναβαθμίζουν της καθημερινότητά τους όχι να αναλωνόμαστε σε στείρες αντιπαραθέσεις».

Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Στις ειδικές συνεδριάσεις της περασμένης Παρασκευής, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Αρχής αλλά και του επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή τώρα-Δήμος Ζίτσας για όλους" Γιώργου Ζιάκκα, ο προϋπολογισμός και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης του Δήμου Ζίτσας για το 2021. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Ράρρας, το σύνολο του προϋπολογισμού ανέρχεται στα 26.107.925,55 ευρώ, με χρηματικό υπόλοιπο 3.270.633,08 ευρώ ενώ το ποσό που προορίζεται για επενδυτικούς σκοπούς, συνεχιζόμενα και νέα έργα, φτάνει τα13.591.820,80 ευρώ, «το μεγαλύτερο ποσό επενδύσεων του Δήμου από συστάσεώς του» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος στην εισήγησή του  πρόσθεσε: «αποδεικνύουμε καθημερινά ότι η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικότερα με τη διοίκηση ενός μεγάλου δήμου όπως είναι ο Δήμος Ζίτσας, απαιτεί συνεχή αγώνα, καθημερινή μάχη και διεκδίκηση. Ο Δήμος Ζίτσας ένας δυναμικός δήμος πρώτος σε αναλογία μεγέθους της Περιφέρειάς μας από άλλους Δήμους, για αυτό συνεχίζουμε χωρίς εφησυχασμό, με στόχο την οικονομική μας αυτοτέλεια, με κοινωνικό πρόσημο και πάντα δίπλα στον πολίτη».

Κλείνοντας ο κ. Ράρρας ευχαρίστησε  όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Ζίτσας, και ειδικότερα τα στελέχη της οικονομικής Υπηρεσίας, που εργάστηκαν για την κατάρτιση του προϋπολογισμού και το σχεδιασμό του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]