To KKE (μ-λ) Ιωαννίνων για την απεργία στις 26 Νοεμβρίου

 


ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Να απαντήσουμε με μαζικό απεργιακό αγώνα! Να μην τους περάσει!

Η Ταξική Πορεία καλεί το λαό των Ιωαννίνων να συμμετέχει μαζικά στην απεργία στις 26 Νοέμβρη.  

Τα εργατικά δικαιώματα βρίσκονται ξανά  στο στόχαστρο της κυβερνητικής επίθεσης.  Από τη μία δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό  μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και από την άλλη εκμεταλλεύεται  το λοκντάουν για να περάσει  ένα αντεργατικό νομοσχέδιο που δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο.

Επιγραμματικά, ο νόμος διαλύει το 5νθήμερο-8ωρο, καθιερώνει την απλήρωτη υπερωρία, μέχρι και 2 ώρες ημερησίως και την αντικαθιστά με άδεια ή ρεπό ή μείωση των ωρών εργασίας, μία άλλη εργάσιμη μέρα. Οι διατάξεις του νόμου δεν σταματούν εκεί. Ταυτόχρονα, χτυπάνε το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία και τον συνδικαλισμό. Καθιστούν σχεδόν αδύνατη τη διεξαγωγή συνελεύσεων στα σωματεία, και θεσμοθετείται ένα πλαίσιο με βάση το οποίο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλες οι απεργίες θα βαφτίζονται παράνομες και καταχρηστικές.  Έχει όμως και συνέχεια, στο νομοσχέδιο προβλέπεται διεύρυνση της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας για περισσότερους κλάδους. 

Κόντρα σε όλα αυτά, εμείς από τη μεριά μας πρέπει να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, με όπλα μας την οργάνωση και την απεργία. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για μας. Για να βάλουμε φραγμό σε όλα τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν και θέλουν να περάσουν το επόμενο διάστημα. Πρέπει να απεργήσουμε και να διαδηλώσουμε. 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 26/11 στις 10:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]