Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας και Πρόνοιας Ν. Ιωαννίνων:Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 26 ΝοεμβρίουΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ


Συναδέλφισσες συνάδελφοι στην ιδιωτική υγεία και πρόνοια

Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική υγεία και πρόνοια, έχουμε ζήσει όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας τι σημαίνει να θέτει η εργοδοσία και το κράτος σε κίνδυνο την υγεία μας για τα κέρδη τους, να καταπατάνε εργασιακά δικαιώματα.

Γίναμε μάρτυρες της εγκληματικής πολιτικής της εργοδοσίας, κυβέρνησης και ΕΟΔΥΥ στα δύο γηροκομεία στα Γιάννενα και στις ΜΚΟ που απασχολούνται με τους πρόσφυγες, όπου υπήρξαν συρροές κρουσμάτων, ανάμεσά τους και συνάδελφοι, εργαζόμενοι. Αυτά είναι τα «γνωστά», αφού και στους χώρους μας οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να κρύψουν αν έχουν αρρωστήσει αυτοί ή μέλη της οικογένειας τους. 

Οι συνθήκες είναι επικίνδυνες και στα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια που απευθύνονται όλο και περισσότεροι ασθενείς, αφού τα δημόσια νοσοκομεία της πόλης και τα Κέντρα υγείας έχουν γίνει «μίας νόσου».

Όλοι βλέπουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα να γίνονται λάστιχο, να μην γίνονται τα τεστ-COVID καθολικά στους εργαζόμενους, γιατί αποτελούν κόστος. Βλέπουμε την ακαταλληλότητα χώρων, την απουσία απολυμάνσεων, τον συγχρωτισμό, τις πολλαπλές εργασίες που μας φορτώνουν, άσχετες με το αντικείμενο εργασίας. Οι ελλείψεις προσωπικού και η  εντατικοποίηση έχουν πιάσει κόκκινο σε πολλούς χώρους. Αυτά αποτελούν βασική αιτία για τη διασπορά της νόσου και όχι η ατομική ευθύνη των εργαζομένων. 

Έχουμε πληρώσει ακριβά τα κέρδη των επιχειρηματιών όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είμαστε «όλοι μια οικογένεια» γιατί εμείς δουλεύουμε χωρίς Κλαδικές Συμβάσεις, με προσλήψεις 660 ευρώ μεικτά, με τελευταία μισθολογική αύξηση το 2009. Εμάς  με αφορμή την πανδημία μας έχουν επιβάλλει σε διάφορους χώρους εκ περιτροπής εργασία, ενώ παράλληλα εντείνεται η εντατικοποίηση που οδηγεί συχνά σε παραιτήσεις.

Οι επιχειρηματίες όμως στην υγεία έχουν ωφεληθεί από την πανδημία. Τώρα δε που τα δημόσια νοσοκομεία φτάνουν στα όριά τους, οι εργοδότες στην ιδιωτική υγεία είτε αρνούνται να συνεισφέρουν στην αντιμετώπισης της πανδημίας για να μη χάσουν από τα κέρδη τους, όπως στη Θεσσαλονίκη  ή κάνουν παζάρια με την κυβέρνηση να γίνει επίταξη, χωρίς όμως μέτρα προστασίας και κατάλληλη εκπαίδευση για εμάς το προσωπικό.

Επιπλέον αυτό το διάστημα η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, προωθεί νομοσχέδια που της τα έχει δώσει «ραβασάκι» ο ΣΕΒ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι. 


Προωθουν:


τη 10ωρη δουλειά, τη δουλειά από το πρωί ως το βράδυ με 200€ μισθό

τη μαύρη ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά

την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

την παράδοση της κοινωνικής ασφάλισης στους επιχειρηματικούς ομίλους

τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις των λαϊκών κατοικιών

Μπορούμε και πρέπει να τους απαντήσουμε. Ενημερώνουμε το σωματείο μας  για τα προβλήματα. Δεν επιτρέπουμε να βάζει η εργοδοσία την υγεία μας και των ασθενών – ηλικιωμένων, προσφύγων σε κίνδυνο. Το σωματείο είναι το αποκούμπι μας. Συζητάμε, αποφασίζουμε, διεκδικούμε. Έχουμε το Εργατικό Κέντρο και όλα τα άλλα σωματεία στο πλευρό μας. 

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου σε όλη την Ελλάδα και στα Γιάννενα απέδειξε ότι ο οργανωμένος λαός, η πάλη των συνδικάτων, έχουν τη δύναμη να βάλουν ισχυρά εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έφαγε τα μούτρα της με τις «απαγορεύσεις των αγώνων», παρά το όργιο καταστολής. 

    Να μην αφήσουμε να περάσει ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική «να λογαριαστούμε μετά». Το μήνυμα της Απεργίας να φτάσει παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς!  Να μπουν στη μάχη περισσότεροι εργαζόμενοι.


ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 του ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

- Προσλήψεις - Μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

- Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων

- Υποχρεωτικός τακτικός και δωρεάν έλεγχος των εργαζομένων με το TEST-COVID.

- Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας και ένταξή τους στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας χωρίς δωράκια στους επιχειρηματίες- κλινικάρχες κλπ, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για  τους εργαζόμενους.

- Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα.

- Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν το δικαίωμα στην απεργία, που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις.

Για το ΔΣ                

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                   


Σπυριδούλα Δαρδάνη                                                                            Ελένη Θεμελή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]