ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Επιχείρηση ...καθαριότητα από τον Δήμο Ιωαννιτών


Ριζικές λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της καθαριότητας δρομολογεί η Δημοτική Αρχή με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που θέτει σε εφαρμογή.

Ειδικότερα :


 - Ξενικά μέσα στο επόμενο δεκαήμερο η συμμετοχή ιδιώτη στην αποκομιδή ενώ εκπονείται η μελέτη για την ανάθεση σε ιδιώτη της αποκομιδής και το πλύσιμο των κάδων για το 2021 με τις ίδιες προδιαγραφές (μέχρι 1.000tn /μήνα σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου ). Βρίσκεται στο τελικό στάδιο η μελέτη για τα ογκώδη που αποτελούν μέγιστο πρόβλημα για την πόλη.


- Αναμένεται η έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών της πρόσληψης 38 εργαζομένων στην καθαριότητα με οχτάμηνη σύμβαση.


- Με απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή υποβάλλεται για ένταξη στο ΕΣΠΑ η πρόταση ύψους 1,3 εκατομμυρίων για την διαχείριση βιοαποβλήτων που περιλαμβάνει την προμήθεια 4 απορριμματοφόρων, 2.000 καφέ κάδων και 950 κάδων οικιακής κομποστοποίησης.


- Ξεκινάει εντός του μήνα η ανακύκλωση με την πλατφόρμα FOLLOW GREEN στα δημοτικά και νηπιαγωγεία, ενώ στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνουν διαγωνισμοί που θα εμπεδώνουν το μήνυμα της ανακύκλωσης με ζωγραφική σε κάδους, παραγωγή video ή και κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά σε συνεργασία με την Α’ βαθμια και τη Β’ βαθμια Εκπαίδευση.


- Ο Δήμος από το πρόγραμμα Φιλόδημος θα προμηθευτεί έξι απορριμματοφόρα ενώ εγκρίθηκε η προμήθεια άλλων τεσσάρων από το ΕΣΠΑ, που σημαίνει ότι ανανεώνει πλήρως τον στόλο. 


- Είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων κάδων (105.000), ενώ ολοκληρώνεται η μελέτη για επισκευές / αποσύρσεις κάδων.


Παράλληλα έχουν τοποθετηθεί εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας για τις ανάγκες της καθαριότητας του δήμου σε όλη την έκταση του. Έχει γίνει επίσης καταγραφή των κάδων σε όλη την έκταση του Δήμου ενώ αναμένεται και η πλατφόρμα ολοκληρωμένης διαχείρισης και παρακολούθησης του στόλου των απορριμματοφόρων του Δήμου Ιωαννιτών.


Αναμένεται η ένταξη του πράσινου σημείου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και στη συνέχεια ο προγραμματισμός για την κατασκευή επτά μικρών πράσινων σημείων, κυρίως στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων. Επίσης στις κοινότητες άνω των 2.000 κατοίκων οριστικοποιείται η μελέτη για την τοποθέτηση υπογειοποιημένων κάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]