Α.Σ.Υ.(ΠΑΜΕ) ΠΓΝΙ: Για την συλλογική αναφορά των νοσηλευτών ΤΕΠ ΠΓΝΙ και την θετική εμπειρία συλλογικής αντιμετώπισης των προβλημάτων



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΓΝΙ

                                   ( στηρίζεται από  το Π.Α.ΜΕ.)             9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η ΘΕΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΠ

Συνάδελφισσες-οι, η συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας του ΤΕΠ από το νοσηλευτικό προσωπικό, με αρχή την συνέλευση τμήματος στις 24/08, που κατέληξε στην κατάθεση τεκμηριωμένης συλλογικής αναφοράς προς την διοίκηση του ΠΓΝΙ, οδήγησε την διοίκηση να αναθεωρήσει την τυφλή εμπιστοσύνη στην διεύθ
υνση του ΤΕΠ και στην διεύθυνση της νοσηλευτικής υπηρεσίας.

Οι συνάδελφοι, με την στήριξη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ που περενέβησαν στην διοίκηση και δημοσιοποίησαν στα ΜΜΕ τις ελλείψεις σχεδιασμού, πόρων και οργάνωσης στο ΤΕΠ πέτυχαν:

1ον να απαλλαχτεί το ΤΕΠ και το προσωπικό του από τις μαζικές λήψεις επιχρισμάτων για test covid19

2ον να υποχρεωθεί η νέα διοίκηση να λάβει υπόψη τα προβλήματα λειτουργίας του ΤΕΠ από την οπτική του προσωπικού και να ζητήσει εισήγηση από τον προϊστάμενο για την αντιμετώπιση προβλημάτων λειτουργίας και ασφάλειας.

Είναι χαρακτηριστική η πλήρης απουσία της πλειοψηφίας του συλλόγου σε όλες τις ενέργειες των συναδέλφων. Ακόμη και σήμερα, 6 ημέρες μετά την κοινοποίηση της αναφοράς προς τον σύλλογο εργαζομένων, δεν έχει γίνει καμία απολύτως κίνηση παρέμβασης με ευθύνη του προεδρείου της ΔΑΚΕ. Βέβαια η πλειοψηφία του συλλόγου τις τελευταίες ημέρες ασχολείται με την συγκάλυψη του απαράδεκτου χειρισμού της καραντίνας του προσωπικού της παθολογικής Α΄(με τις ευλογίες του ΕΟΔΥ), στην οποία εφαρμόστηκε ανισότιμα καραντίνα από 2 έως 5 ημέρες στο προσωπικό, στο οποίο μάλιστα «φάγανε» και  ρεπό ανάπαυσης σε κάποιους, αντί να χρεώσουν όλες τις ημέρες άδεια καραντίνας.

Το πιο επικίνδυνο στοιχείο της όλης διαχείρισης είναι η στάση της νοσηλευτικής διεύθυνσης. Σε κάθε ερώτημα μας, για οποιοδήποτε ζήτημα. η απάντηση είναι «αυτά αφορούν τους επιστήμονες ιατρούς, εμείς εκτελούμε εντολές», υποβιβάζοντας την νοσηλευτική διεύθυνση και όλους στους νοσηλευτές σε άβουλο εργαλείο εκτέλεσης.

Μάλιστα για να κατασταλεί η προσπάθεια των νοσηλευτών να αναδείξουν και να διεκδικήσουν με βάση την γνώμη τους, η νοσηλευτική διεύθυνση πρωτοστάτησε στην εκδίωξη συναδέλφου νοσηλευτή από το ΤΕΠ. Του  αποδόθηκε απρεπή συμπεριφορά χωρίς ποτέ να του γνωστοποιηθεί η καταγγελία και χωρίς να του δοθεί το δικαίωμα της υπεράσπισης του εαυτού του. Η πίεση της διευθύνουσας για την παραδειγματική εκδίωξή του ήταν τέτοια, που έφτασε στο σημείο να αξιοποιήσει προφορική επίπληξη που έγινε στον συνάδελφο πριν 2 χρόνια,  για να πιέσει την νέα διοίκηση να λάβει τιμωρητικά μέτρα.

Συνάδελφοι, είναι χρέος όλων μας να μην σκύψουμε το κεφάλι και να μην αποδεχθούμε την λογική ότι «εφόσον έχουμε πόλεμο, οφείλουμε να γίνουμε οικειοθελώς έρμαια κάθε αυθαιρεσίας εις βάρος μας». Μπορούμε συλλογικά να διεκδικήσουμε δημιουργικά το καλύτερο για μας και τους ασθενείς μας. Εμείς μπορούμε διότι δεν μας θολώνει την κρίση η ματαιοδοξία, ο ανταγωνισμός και το κυνήγι εξουσίας στο οποίο έχουν μπει πολλοί από όσους έχουν θέση ευθύνης στο ΠΓΝΙ, αξιοποιώντας την αναταραχή της πανδημίας.

    Μπορούμε, αρκεί να πετάξουμε από πάνω μας την πρακτική της παρασκηνιακής συνδιαλλαγής σε κλειστά γραφεία και της αποδοχής της μοίρας μας,  πρακτική που εφαρμόζει η  πλειοψηφία του συλλόγου, ποντάροντας στον φόβο και την ανασφάλεια των συναδέλφων.

Μπορούμε ΑΝΟΙΧΤΑ και ΘΑΡΑΛΛΕΑ να διατυπώσουμε τεκμηριωμένη άποψη και να την υπερασπιστούμε με ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ . Αρκεί να το επιλέξουμε!!

δείτε αναλυτικά εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]