Επιστολή Γ. Αμυρά προς υπουργό Εσωτερικών για προβλήματα υδροδότησης περιοχών του Νομού Ιωαννίνων


Τη συμβολή του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων υδροδότησης, που αντιμετωπίζουν ορισμένες περιοχές του Νομού Ιωαννίνων, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Γιώργος Αμυράς. Στην επιστολή του ο βουλευτής παρουσιάζει τις δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, της Ηλιορράχης Κόνιτσας και της Μανωλιάσσας του Δήμου Ιωαννιτών, οι κάτοικοι των οποίων καλούνται να αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση πολύωρες διακοπές νερού με επακόλουθα προβλήματα  σε τοπικές επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Ο κ. Αμυράς  προτείνει το ενδεχόμενο κάλυψης του κόστους των αναγκαίων έργων μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και επισημαίνει ότι «η αδιάλειπτη πρόσβαση σε ένα βασικό αγαθό, όπως είναι το νερό, αποτελεί προϋπόθεση ώστε να παραμείνουν ενεργές ακόμα και οι πιο απομακρυσμένες περιοχές του Νομού Ιωαννίνων».


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής: 



                                                                                                                                                                                                                                       

                                                                                                            Ιωάννινα, 10.09.2020

                                                                                                            

                                                                                                               ΠΡΟΣ:       Υπουργό Εσωτερικών                                                                                                       

                                                                                                                    κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο


Αξιότιμε  κ. Υπουργέ,


Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να ζητήσω τη συμβολή σας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υδροδότησης ορισμένων περιοχών του Νομού Ιωαννίνων. Πρόκειται για μια χρονίζουσα κατάσταση, η οποία  χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, καθώς οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών καθημερινά καλούνται να διαχειριστούν το φλέγον θέμα της λειψυδρίας.

Πιο συγκεκριμένα, θα ήθελα να σας αναφέρω ενδεικτικά τα παρακάτω δύο χωριά: την Ηλιορράχη που βρίσκεται λίγο έξω από την Κόνιτσα και τη Μανωλιάσσα στα όρια του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα των δύο αυτών χωριών αποτελεί η ανεπαρκής υδροδότησή τους, τόσο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με την εποχική πληθυσμιακή τους αύξηση, όσο και τους υπόλοιπους μήνες λόγω των γεωργικών αναγκών τους. Οι συνεχείς και πολύωρες διακοπές νερού, απόρροια ενός παλαιωμένου επί δεκαετίες δικτύου, έχουν σαν αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλων ζημιών σε τοπικές επιχειρήσεις και νοικοκυριά, οδηγώντας ορισμένες φορές ακόμα και σε προβλήματα δημόσιας υγείας.

Αποτελεί υποχρέωσή μου να σας γνωστοποιήσω τη βαρύτητα του συγκεκριμένου προβλήματος, αλλά και να σας παρακαλέσω θερμά να λάβετε υπόψιν το ενδεχόμενο ένταξης των απαιτούμενων έργων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» δίνοντας έτσι ανάσα ζωής στις περιοχές αυτές. 

Με κοινό απώτερο στόχο την εγγυημένη και αδιάλειπτη  πρόσβαση σε ένα βασικό αγαθό, όπως είναι το νερό, ζητώ την συμβολή σας  για μια ουσιαστική λύση, ώστε να μείνουν ζωντανές ακόμη και οι πιο απομακρυσμένες περιοχές της περιφέρειας κρατώντας τον νέο κόσμο στα μέρη τους.

Αναμένοντας, σας ευχαριστώ θερμά.

                                                                                                                 Με τιμή       

                                                                                                       Αμυράς Σ. Γεώργιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]