Ήπειρος:Τι τουρισμό θέλουμε;

 


Τώρα που η τουριστική σεζόν τελείωσε, ίσως κάποιοι πρέπει να δουν τα πράγματα αλλιώς και στην περιοχή μας. Μια περιοχή ευνοημένη από τη φύση που θα  μπορούσε να εξελιχθεί σε κορυφαίο ευρωπαϊκό προορισμό. Για να γίνει όμως  αυτό, πολλά πρέπει ν' αλλάξουν. Και προπαντός η στόχευση. 


Θέλουμε τουρισμό υψηλών προδιαγραφών ή μας κάνει και το ελεύθερο κάμπινγκ στις πιο ωραίες περιοχές μας  με τους Ευρωπαίους τροχοσπιτάδες να φέρνουν μέχρι και το εμφιαλωμένο νερό μαζί τους; Κλασικό παράδειγμα ο Αχέροντας και η Κερέντζα.  


Το δεύτερο που πρέπει να προσεχθεί είναι η καθαριότητα. Πολλές περιοχές δεν πληρούν ούτε στοιχειώδεις απαιτήσεις και άλλες μένουν με τα σκουπίδια τους όλη τη σεζόν. Άλλες πάλι έχουν καταντήσει ανοιχτά αποχωρητήρια.Δείτε ας πούμε το ποταμάκι της Πλαταριάς που βγαίνει στη θάλασσα, μέσα στον οικισμό.  


Οι υποδομές παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Δεν μπορεί για παράδειγμα η πρόσβαση στον Βράχο (με τη μεγαλύτερη κίνηση το καλοκαίρι) να θυμίζει τρίτο κόσμο ενώ ορεινές περιοχές με ελάχιστη κίνηση να έχουν άρτια οδικά δίκτυα. Όπως, επίσης, ο δρόμος από Φιλιππιάδα για Κανάλι να έχει παραμείνει με ένα  ρεύμα ανά κατεύθυνση τόσα χρόνια τώρα ,ενώ δεν θα ήταν δύσκολο να διαπλατυνθεί.


Αναφέραμε τα τρία κυριότερα, κατά τη γνώμη μας, προβλήματα ενώ υπάρχουν σαφώς και άλλα που πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπιστούν. Μόνο που αυτή η στιγμή μάλλον δεν έρχεται ποτέ.Κι αυτό γιατί απαιτείται σχεδιασμός, πρόγραμμα, εγρήγορση και αποτελεσματικότητα. Δεν γίνεσαι εύκολα Ρόδος που  στο πρώτο 10μηνο του 2019 αφίχθησαν συνολικά στο αεροδρόμιό της 5.415.555 ταξιδιώτες τη στιγμή που οι αφίξεις σε όλη την Ήπειρο το 2019 ανήλθαν σε... 501.106

Σκεπτόμενοι Πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]