ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Υπενθύμιση!7 – 10 Σεπτεμβρίου η κινητή μονάδα μαστογράφου στο Δήμο Αρταίων


Δωρεάν εξετάσεις για όλες τις  οικονομικά ευπαθείς δημότισσες. 


7 – 10 Σεπτεμβρίου η κινητή μονάδα μαστογράφου στο Δήμο Αρταίων.
Δωρεάν εξετάσεις για όλες τις  οικονομικά ευπαθείς δημότισσες.

Στην πόλη της Άρτας, θα βρίσκεται  η κινητή μονάδα μαστογράφου, από την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου έως την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, συνεχίζοντας την περιοδεία Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού για τις ανασφάλιστες και οικονομικά ασθενέστερες  γυναίκες. Ο Δήμος Αρταίων με την συνεργασία και την υποστήριξη του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών και Φιλών Άρτας, «Επιστήθιοι Φίλοι» συμμετέχουν για ακόμη μία φορά, στο δωρεάν πρόγραμμα Μαστογραφικού Ελέγχου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, με την οργανωτική και χορηγική συμβολή της ΚΕΔΕ.  Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι  όλο και περισσότερες γυναίκες να εξετάζονται και έτσι να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.
Η μονάδα του κινητού ψηφιακού μαστογράφου θα βρίσκεται  μπροστά στο Δημαρχείο της Άρτας, από τις 9.00 το πρωί έως στις 13.00 το μεσημέρι, όπου θα πραγματοποιεί ενημέρωση και δωρεάν εξέταση σε όλες τις γυναίκες.
Στα τηλέφωνα 2681362160 – 161, καθημερινές 8:00- 13:00, οι ενδιαφερόμενες κυρίες μπορούν να κλείσουν ραντεβού για την δωρεάν εξέτασή τους.
«Η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία συνεχίζουν με αποφασιστικότητα για ακόμη μία χρονιά, να παρέχουν σε ευπαθείς οικονομικά δημότισσες, τη δυνατότητα ψηφιακής μαστογραφίας. Ο Δήμος μας  και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών και Φιλών Άρτας, «Επιστήθιοι Φίλοι» βρίσκονται κάθε φορά αρωγοί σε τέτοιες προσπάθειες, εξάλλου η επίσκεψη της κινητής μονάδας μαστογραφίας στην Άρτα ήταν  ένα αίτημα του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών και Φιλών Άρτας, «Επιστήθιοι Φίλοι»,  ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων και μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, Χρήστος Τσιρογιάννης και συμπλήρωσε : «Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες, αλλά μπορεί να νικηθεί αν διαγνωσθεί και αντιμετωπιστεί σε πρώιμο στάδιο, γι αυτό και στηρίζουμε συστηματικά το πρόγραμμα της Αντικαρκινικής Εταιρείας που προσεγγίζει, εξετάζει και ενημερώνει, γυναίκες σε όλη τη χώρα. Στόχος μας είναι καμία γυναίκα, να μην στερηθεί τη δυνατότητα να ενημερωθεί και εξεταστεί, αξιοποιώντας τα μέσα της σύγχρονης επιστήμης με την δυναμική Εκστρατεία της Αντικαρκινικής Εταιρείας».
Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο
Οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή στον δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο είναι:
Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]