Κόνιτσα:Οι κάτοικοι εντόπισαν το πρόβλημα υδροδότησης στην Αγία Βαρβάρα ...και είδαν νερό στις βρύσες τους μετά από 22 μέρες!


 Τέλος στον   δικό τους "Γολγοθά" που κράτησε 22 ολόκληρες μέρες χωρίς  σταγόνα  νερό στα σπίτια τους ,έδωσαν από μόνοι τους οι κάτοικοι του χωριού Αγία Βαρβάρα Κόνιτσας.

Ολο αυτό το διάστημα οι λιγοστοί κάτοικοι του ακριτικού χωριού  στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι   για τις απολύτως απαραίτητες ανάγκες  των νοικοκυριών τους αναγκάζονταν να πηγαίνουν στο ποτάμι και να κουβαλούν νερό με μπετόνια    εν έτει 2020 !

Και σαν  να μην έφτανε η πολυήμερη ταλαιπωρία τους   είχαν και ένα ατύχημα καθώς κάτοικος του χωριού στην προσπάθειά της να κουβαλήσει νερό γλίστρησε ,έπεσε και  έτσι  "ήρθε" και ο νάρθηκας στο χέρι της ....

Η κάθε μέρα χωρίς νερό στα σπιτικά τους φάνταζε ..αιώνας ..Έτσι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους .

Το  Σάββατο 26   Σεπτεμβρίου  συνεργείο του του Δήμου Κόνιτσας  επισκέφτηκε το χωριό  για να εντοπίσει το πρόβλημα υδροδότησης  που ήταν και   η αιτία που έμειναν οι κάτοικοι επί τόσες μέρες χωρίς νερό . Αφού έψαξαν και δεν εντόπισαν  κάποιο πρόβλημα   επέστρεψαν στην Κόνιτσα . 

Το χωριό  όμως εξακολουθούσε να μην έχει νερό και   έτσι  oι κάτοικοι  αγανακτισμένοι  αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και να περπατήσουν τη δύσβατη διαδρομή  ακολουθώντας μέτρο μέτρο  τον σωλήνα - αγωγό από  τη δεξαμενή του χωριού μέχρι τις πηγές - 2 χιλιόμετρα   περίπου - και μάλιστα κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες αφού η μέρα ήταν βροχερή .

Στόχος τους να καταφέρουν να εντοπίσουν μόνοι τους το πρόβλημα αφού   το λιγοστό νερό της προβληματικής υδρομάστευσης δεν  έφτανε  μέχρι το χωριό . 

Διψασμένοι και  αγανακτισμένοι περπάτησαν  περίπου 1,5 χιλιόμετρο από το χωριό    πετυχαίνοντας τον αρχικό τους στόχο αφού κατάφεραν  να εντοπίσουν  ένα σημείο όπου υπήρχε  βλάβη !

Σύμφωνα με πληροφορίες  είδαν βαλβίδες εξαέρωσης και μια προβληματική ένωση στο σωλήνα . Προσπάθησαν άνοιξαν και έκλεισαν κάποιες βαλβίδες εξαέρωσης , σήκωσαν λίγο τον σωλήνα και το λιγοστό νερό έφτασε στην δεξαμενή του χωριού και από εκεί στα σπίτια των χωριανών  που μετά από τόσες μέρες όταν είδαν νερό να τρέχει στις βρύσες τους έζησαν το δικό τους .."θαύμα"!

Ενημέρωσαν τηλεφωνικά την Δημοτική Αρχή ότι εντόπισαν και προσωρινά επιδιόρθωσαν οι ίδιοι το πρόβλημα  ενώ υπέδειξαν  και το ακριβές  σημείο .

Τις επόμενες μέρες συνεργείο του Δήμου  Κόνιτσας αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή για επιπλέον ενέργειες και τις  απαραίτητες  επισκευές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημείο που  οι κάτοικοι εντόπισαν τη βλάβη  ήταν κοντά στο σημείο όπου πριν από 10 χρόνια είχε  και  πάλι  δημιουργηθεί πρόβλημα στη υδροδότηση με το χωριό να μένει και τότε επί πολλές μέρες χωρίς νερό .


Το  πρόβλημα      ωστόσο μπορεί να λύθηκε προσωρινά  το σίγουρο όμως είναι ότι ο Δήμος Κόνιτσας θα πρέπει να μεριμνήσει    και να προχωρήσει σε όλες τις παρεμβάσεις  και βελτιώσεις  που πρέπει να γίνουν στο απαρχαιωμένο δίκτυο υδροδότησης του εν λόγω χωριού   ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο οι κάτοικοι να πουν και πάλι το νερό ...νεράκι ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]