H"ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑΝ. Ιωαννίνων:Σχόλιο για την κινητοποίηση στην καθαριότητα

"ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ"
Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑΝ. Ιωαννίνων       

                     Σχόλιο για την κινητοποίηση στην καθαριότητα

 Στις 15 Ιουλίου,  μετά τη συνάντηση του συλλόγου με τον Γ.Γ. του Δήμου Ιωαννιτών ζητήσαμε από την πρόεδρο να γίνει Δ.Σ.

 Καθόρισε Δ.Σ. για την Παρασκευή 17 Ιουλίου, ώρα 7 μ.μ. Χωρίς καμία ειδοποίηση, Δ.Σ. δεν έγινε. Στην επικοινωνία της αντιπροέδρου με την πρόεδρο, της απάντησε οπωσδήποτε Δ.Σ. θα γίνει την Δευτέρα 20 Ιουλίου, αλλά, μάταια περιμέναμε. Μας ειδοποιεί για Δ.Σ. Τετάρτη 22 Ιουλίου ώρα 7 μ.μ. στο Πνευματικό  Κέντρο.

 Την Τετάρτη ώρα 12.56 πήρε τηλέφωνο ότι δεν θα γίνει Δ.Σ., αλλά  συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων, κι ότι δεν βρίσκει χώρο να κάνει Δ.Σ.! (εμπνεύστηκε- ως φαίνεται - από την συνάντηση του Μητσοτάκη με τους αρχηγούς των κομμάτων), ότι έχει συμφωνήσει με τον Σαρρέα, κλπ. Δεν συμφωνήσαμε και ζητήσαμε να γίνει το Δ. Σ. στο εργοτάξιο ώστε να πουν τη γνώμη όλα τα μέλη του Δ.Σ.

 Οι δυναμικές τηλεφωνικές  παρεμβάσεις παριστάμενων συναδέλφων την ανάγκασαν να κάνει τελικά Δ.Σ. στο εργοτάξιο.

 Στην συνέλευση της καθαριότητας παρουσία του αντιδημάρχου καθαριότητας, εμείς  προτείναμε, οι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να πληρωθούν νυχτερινά  να βγουν απόγευμα  χωρίς να διαταράσσεται τόσο η λειτουργία της υπηρεσίας όσο και ο οικογενειακός προγραμματισμός των εργαζομένων, μέχρι να γίνει - άμεσα - η αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Η πρότασή μας έγινε αποδεκτή από τους  εργαζόμενους και έτσι κατατέθηκε στον Αντιδήμαρχο και στη Δημοτική Αρχή η οποία, την έκανε δεκτή την Τρίτη 28/7 2η ημέρα απεργίας! στη συνάντηση που είχε το Δ.Σ. με τον Δήμαρχο, μετά από πρωτοβουλία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ!
 Μετά τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ότι θα λύση το πρόβλημα σε σύντομο χρόνο προτείναμε την αναστολή των κινητοποιήσεων

 Συμπέρασμα: Για τα αυτονόητα. Μία εβδομάδα αναβολές για συνεδρίαση του Δ.Σ. Μία περίπου εβδομάδα να συμφωνήσει  η Δημοτική Αρχή,  είχε ως αποτέλεσμα 2 ημέρες απεργία, πολλές ημέρες σκουπίδια στους δρόμους, δυσοσμία λόγω ζέστης και μεγάλη ταλαιπωρία για τους εργαζόμενους της καθαριότητας.

Τί να πούμε,   Φύλακες, γρηγορείτε…!!!

Μεντής Χρήστος, Γαλατάς Ζώης, Μπενέκου Ρένα           Ιωάννινα, 5-8- 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]