Τις επόμενες μέρες η διευκρίνιση των λοιμωξιολόγων για τη μάσκα στους μαθητές, είπε η Ν. Κεραμέως

Αναμένεται η εισήγηση σχετικά με το από ποια ηλικία θα είναι υποχρεωτική – Τι θα γίνει με το θέμα των απουσιών
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διευκρινιστεί από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων από ποια ηλικία θα είναι υποχρεωτική η μάσκα για τους μαθητές, σύμφωνα με όσα είπε σε δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό  Mega, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου με την παρουσία όλων των μαθητών και υποχρεωτική χρήση μάσκας ελήφθη μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων και διευκρίνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα ληφθεί απόφαση σχετικά με την ηλικία που θα είναι υποχρεωτική. Ακόμη σημείωσε ότι η Επιτροπή έχει αποφασίσει «διαφορετικά διαλείμματα, καθαρισμό των σχολείων και κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους και μετά το πέρας αυτής», ενώ τόνισε ότι ο ΕΟΔΥ θα επικαιροποιήσει τις οδηγίες που θα πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια της παρουσίας στις σχολικές μονάδες.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις απουσίες των μαθητών, η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για δυνατότητα απουσίας των μαθητών σε περίπτωση που οι ίδιοι ή κάποιος από την οικογένειά τους νοσήσει. Επιπλέον, αν κάποιος μαθητής ανήκει σε ευπαθή ομάδα θα μπορεί να απουσιάζει από την παράδοση των μαθημάτων στις σχολικές αίθουσες. Για τη μεταφορά των μαθητών, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι θα γίνεται αυστηρά με τη χρήση μάσκας από όλους τους εμπλεκόμενους.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να εφαρμόσει την εξ αποστάσεως διδασκαλία, αν και όταν αυτό κριθεί απαραίτητο, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό δεν θα ισχύσει για όσους δεν εντάσσονται σε κατηγορία που μπορούν να απουσιάζουν δικαιολογημένα. «Οι απουσίες θα είναι για συγκεκριμένο λόγο. Το υπουργείο είναι πλήρως έτοιμο για την τηλεκπαίδευση, όπου και όταν αυτή χρειαστεί».

 ★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]