Εργ.Κέντρο Άρτας:Κανείς μόνος του. Όλοι για έναν και ένας για όλους!


Κανείς μόνος του. Όλοι για έναν και ένας για όλους!
Μένουμε δυνατοί! Δεν μένουμε σιωπηλοί!
Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Άρτας.
Το Εργατικό Κέντρο Άρτας, μέσα από τις εκδηλώσεις «Πολιτιστικό καλοκαίρι 2020», ήρθε σε επαφή με χιλιάδες λαού της Άρτας, που με την παρουσία του, έφερε σε αντιπαράθεση  τον πολιτισμό της ανθρωπιάς, της προόδου, της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, απέναντι στον «πολιτισμό» της σήψης και της παρακμής, της ατομικότητας και του «life style».       
Το εγχείρημα αυτό, δεν θα έρχονταν σε πέρας, αν δεν στηρίζονταν στην ανιδιοτελή και με αυταπάρνηση προσφορά, των συναδέλφων μας, που «έβαλαν πλάτη» για την ολοκλήρωση της δουλειάς,  σε όλους τους τομείς. Από το σωματείο της ΔΕΔΗΕ, το συνδικάτο των οικοδόμων, αλλά και όλα τα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου, που φρόντισαν για την ασφαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων, αλλά και για την καθημερινή προετοιμασία της κάθε εκδήλωσης, την καθημερινή φροντίδα μέτρων Υγιεινής και ασφάλειας. Με την ίδια ανιδιοτέλεια, μας βοήθησαν η νηπιαγωγός  Αθηνά Σκανδάμη που οργάνωσε και παρουσίασε τις εκδηλώσεις για μικρά παιδιά, το καλλιτεχνικό σωματείο «εξαύδας», οι συμπατριώτες μας Β. Γκανιάτσας (κινηματογραφιστής) και Ντίνος Γιώτης (σκηνοθέτης), η ΦΟΑ, που μας παραχώρησε την έκθεση φωτογραφίας. Υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων, και με ξεχωριστά καλή συνεργασία με την κινηματογραφική λέσχη Άρτας, στάθηκε δυνατό,  να επαναλειτουργήσει ο θερινός σινεμά «Ορφέας»,  και κυρίως να  αποδειχθεί στην πράξη ότι με τη συλλογική οργάνωση, ο πολιτισμός δεν χρειάζεται διατίμηση,  δεν αποτελεί εμπόρευμα, αλλά είναι δικαίωμα για τον καθένα μας.
Ιδιαίτερα η μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας, (μαθητών – εργαζόμενων- φοιτητών), έδειξε ότι η νεολαία αντιστέκεται στην παθητικότητα, ότι δεν βολεύεται με τα προκατασκευασμένα υποκατάστατα των αναγκών της, και δοθείσης της ευκαιρίας, να σημειώσουμε την υπευθυνότητα που έδειξε στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων, παρά τις προσπάθειες που γίνονται να φορτώσουν τον κορωνοιό στην υποτιθέμενη ατομική ευθύνη της νεολαίας.
  Στη συνεδρίαση της με θέμα τις εκτιμήσεις από την καλοκαιρινή δουλειά μας με πάνω από είκοσι εκδηλώσεις, η διοίκηση του ΕΚΑ, στάθηκε στην επιτυχημένη εκδήλωση που οργάνωσε με την  Πρέσβειρα της Κούβας, στην αντανάκλαση πού είχε κατά την  διήμερη περιοδεία της στην Άρτα που οργάνωσε το εργατικό Κέντρο. Συζήτησε τα κενά αλλά και αδυναμίες που εμφανίστηκαν, αλλά και τις νέες σκέψεις που υπάρχουν για το επόμενο καλοκαίρι, με περισσότερες εκδηλώσεις για τα μικρά παιδιά, με περισσότερα θεατρικά και μουσικές βραδιές, και κατ’ ανάγκη με έναν περιορισμό στις ταινίες. Νομίζουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να προετοιμάσουμε μια σύσκεψη φορέων, που από κοινού να δούμε την καλύτερη οργάνωση αυτής της δουλειάς. Ήδη, το ΕΚΑ προχωράει στη δημιουργία θεατρικής ομάδας, με στόχο να μπορέσουν οι συνάδελφοι μας να παρουσιάσουν το επόμενο καλοκαίρι και μια δική τους παράσταση.
Το Εργατικό Κέντρο Άρτας, χαιρετίζει την σημαντική παρουσία του λαού της Άρτας στις πάνω από είκοσι εκδηλώσεις, και με την συμμετοχή τους ανανεώνουμε το ραντεβού μας στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, αλλά και στις εκδηλώσεις του επόμενου καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]