ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Έργα και άλλα θέματα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο

Εκτενής συζήτηση   στην προ ημερησίας διάταξη   στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου έγινε και για τα έργα.
Έργα και άλλα θέματα
Εκτενής συζήτηση στην προ ημερησίας διάταξη έγινε και για τα έργα.
Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος έκανε λόγο για καταστροφολογία από πλευράς της αντιπολίτευσης αναφορικά με το πρόβλημα υδροδότησης που προέκυψε στον προσφυγικό καταυλισμό του Κατσικά. Όπως είπε κάποιοι σκόπιμα διαδίδουν ότι με το έργο υδροδότησης του καταυλισμού θα μειωθεί η παροχή νερού σε επιχειρήσεις. Το θέμα αναμένεται να επιλυθεί με την κατασκευή νέου αγωγού ύδρευσης με το αρμόδιο Υπουργείο να έχει την ευθύνη χρηματοδότης και υλοποίησης του έργου, γνωστοποίησε ο κ. Ελισάφ.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε παράλληλα σε εισήγηση της παράταξης «Ιωάννινα 2023» στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, για το θέμα της τουριστικής προβολής του Δήμου. «Υπήρξε συνάδελφος που με κατηγόρησε ότι είμαι υπεύθυνος για την τουριστική κατάρρευση της πόλης σε μια περίοδο που ο παγκόσμιος τουρισμός έχει καταρρεύσει». Παράλληλα ανέλυσε τα αποτελέσματα της καμπάνιας τουριστικής προβολής στο διαδίκτυο και κατέληξε λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να απαξιώνονται άνθρωποι και ενέργειες.

Τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης και απαντήσεις
Ο Γ. Αρλέτος σημείωσε ότι εν αντιθέσει με τους κόμβους, το έργο του Δακτυλίου έχει πάρει έγκριση δημοπράτησης χωρίς να έχουν ωριμάσει όλες οι προϋποθέσεις (οριστικές μελέτες τεχνικών έργων, απαλλοτριώσεις).
Παραδέχθηκε ότι υπήρξαν μικρές καθυστερήσεις λόγω της υπολειτουργίας του δημοσίου τομέα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ως αποτέλεσμα της πανδημίας, ωστόσο έχουν δρομολογηθεί όλες οι ενέργειες που απαιτούνται για τη διακήρυξη του έργου και τη δημοπράτηση του.
Η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023» έκανε αναφορά και σε έργα της ΔΕΥΑΙ που καθυστερούν.
Απαντώντας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στο έργο μείωσης των διαρροών, ενώ για το «Safe Water» κατηγόρησε τον πρώην αντιδήμαρχο Θανάση Μανταλόβα, αφού με δική του ευθύνη το έργο δεν προχώρησε, όπως είπε. «Εμείς ξεμπλοκάραμε τις διαδικασίες, τρέχουμε και θα προλάβουμε» κατέληξε.
Το ζήτημα της καθαριότητας επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο από την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», με τον κ. Γιωτίτσα να αναφέρεται στην καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Συλλόγου ΟΤΑ ότι γειτονικοί Δήμοι «δανείζουν» εργαζόμενους στην καθαριότητα. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι η πόλη δεν έγινε ξαφνικά βρώμικη. «Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Δεν το ξέρατε όλοι το Σεπτέμβριο όταν ψηφίζατε κατά της ανάθεσης σε ιδιώτη ότι υπήρχε πρόβλημα; Αναμένουμε την πρόσληψη 38 ατόμων με οκτάμηνες συμβάσεις για να συνδράμουν στην αποκομιδή, ενώ είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τον ορισμό ιδιώτη. Επιλέξαμε τον διαγωνισμό και όχι την απευθείας ανάθεση για λόγους διαφάνειας. Υπάρχει ‘καταιγίδα’ ογκωδών και είναι αδύνατον η υπηρεσία να ανταπεξέλθει. Ζήτησα λοιπόν τη βοήθεια των γειτονικών δήμων» τόνισε ο Δήμαρχος.
Ο κ. Γιωτίτσας έθεσε επίσης τα ζητήματα των κυκλικών κόμβων και της ενεργειακής αναβάθμισης του αντλιοστασίου της Κρύας, έργα που απορρίφθηκαν για ένταξη στο ΕΣΠΑ. «Προφανώς κανένας δεν χαίρεται για την αρνητική αυτή εξέλιξη. Θα ζητήσουμε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το πόσα έργα παραλάβετε και σε ποιο σημείο βρίσκονται σήμερα» ανέφερε για να λάβει την απάντηση του Δημάρχου για την ανεπαρκή υλοποίηση έργων από την προηγούμενη δημοτική αρχή για μια ολόκληρη πενταετία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]