Ιωάννινα:Θερμομέτρηση &μάσκες ...στο Δημ.Συμβούλιο Πως θα γίνονται οι συνεδριάσεις

Κεκλεισμένων των θυρών και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης διασποράς του Covid - 19 πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κατά την προσέλευσή τους στο Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης φορούσαν μάσκα και υποβλήθηκαν σε θερμομέτρηση από εθελοντές του περιφερειακού τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου ανέφερε ότι πρότεινε στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να διεξαχθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όχι δια ζώσης αλλά δια περιφοράς προκειμένου να συμβάλλει το σώμα στην αναχαίτιση των κρουσμάτων και στην  προστασία της υγείας όλων, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν. Ο κ. Παπαγεωργίου κάλεσε το Σώμα να εξετάσει έναν πιο ασφαλή τρόπο πραγματοποίησης των συνεδριάσεων, προσθέτοντας πως δεν πληρούνται ακόμα όλες οι προϋποθέσεις για συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ σημείωσε ότι αναμένουμε ένα δύσκολο φθινόπωρο, λόγω κορωνοϊού, ωστόσο η πόλη βρίσκεται σε καλό επίπεδο με ελάχιστα κρούσματα. Όπως είπε στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επαγγελματίες υγείας, καθώς και οι πολίτες και φορείς τηρούν τα μέτρα, ενώ έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες στις Υπηρεσίες του Δήμου για την πρόληψη και την αποφυγή διασποράς του ιού.
Λαμβάνοντας το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» Θωμάς Γιωτίτσας εκπροσωπώντας τον επικεφαλής της παράταξης Θωμά Μπέγκα που απουσίαζε, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να αποβαίνει η πανδημία σε βάρος της δημοκρατικής λειτουργίας των οργάνων.
Κατήγγειλε την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής τον Αύγουστο δια περιφοράς.
Η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023» Τατιάνα Καλογιάννη ανέφερε ότι  η πανδημία έχει προκαλέσει σωρεία προβλημάτων, ωστόσο δεν μπορεί η συμπλήρωση ενός εγγράφου να αντικαταστήσει τη διαλογική συζήτηση των δια ζώσης συνεδριάσεων του Σώματος.
Να εξεταστεί η δυνατότητα συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Βλάσης Παπαχρήστος χαρακτήρισε προσχηματικό το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ιωαννιτών» Όλυ Τσουμάνη διερωτήθηκε γιατί να μην πραγματοποιούνται δια ζώσης οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όταν η πόλη λειτουργεί κανονικά και οι εργαζόμενοι προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους.
Αναφορά για τη δημοκρατικότητα της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε και ο επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα» Χρήστος Πατσούρας.
Απαντώντας στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» Νίκος Γκόντας, τις κατηγόρησε ότι για λίγα λεπτά δημοσιότητας, θυσιάζουν τη δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]