ΜΜΜ: Συνεχίζονται οι έλεγχοι από την αστυνομία για την χρήση μάσκας

Έκκληση στους επιβάτες των ΜΜΜ να συνεχίσουν να φορούν μάσκα έκανε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής σε συνέντευξή τους στην εφημερίδα «Παρασκήνιο».

Ο κ. Καραμανλής παραδέχθηκε ότι το τελευταίο διάστημα εντοπίζεται μία χαλάρωση ωστόσο από την αρχή της πανδημίας γίνεται μία προσπάθεια για να εξυπηρετείτε το επιβατικό κοινό όσο το δυνατόν καλύτερά.

«Ειδικότερα για τα δρομολόγια των ΜΜΜ, να πω ότι εξαντλούμε τα όριά μας. Με βάση τα διαθέσιμα οχήματα και το προσωπικό που έχουμε, κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Δυστυχώς και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη παραλάβαμε συγκοινωνίες υπό διάλυση… Έχει γίνει μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια για να φτάσουμε στο επίπεδο που βρισκόμαστε σήμερα. Μια διαρκής διαχείριση κρίσης. Πάρτε τα λεωφορεία για παράδειγμα: Στην Αθήνα παραλάβαμε 800 στο δρόμο και σήμερα έχουμε 1200, στη Θεσσαλονίκη 200 και σήμερα έχουμε 350. Ετοιμαζόμαστε να προσθέσουμε κι άλλα, με leasing, για να καλύψουμε το χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να παραλάβουμε νέα λεωφορεία που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα. Ό,τι και να κάνουμε, όμως, στα ΜΜΜ θα υπάρχει και συγχρωτισμός, θα υπάρχουν και περιπτώσεις που θα στριμωχτεί ο κόσμος. Σε όλες τις χώρες συμβαίνει αυτό. Γι΄αυτό λέμε: Στα ΜΜΜ φοράμε όλοι μάσκα. Πάντα. Η μεγάλη πλειονότητα των επιβατών, εξακολουθεί να το τηρεί αυτό. Λίγοι δεν το κάνουν» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών.

Ανέφερε ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας έχουν ενταθεί ήδη ωστόσο αποτελεί ατομική ευθύνη η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ. «Όπως ξέρετε, βέβαια, η μόνη που δικαιούται να κάνει ελέγχους και να βάλει πρόστιμα για αυτό το θέμα είναι η Ελληνική Αστυνομία, η οποία βοηθάει πολύ, όμως δεν μπορεί να βρίσκεται συνεχώς παντού. Εδώ, λοιπόν, υπεισέρχεται η ατομική ευθύνη. Δεν μπορεί να χρειαζόμαστε έναν αστυνομικό σε κάθε βαγόνι ή κάθε λεωφορείο για να φοράμε τη μάσκα… Για να κάνουμε δηλαδή κάτι απλό, που όμως μπορεί να σώσει ζωές» τόνισε  ο Κ. Καραμανλής.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα κρατήσει τη μειωμένη τιμή στα εισιτήρια των ΜΜΜ και μετά τις 31 Οκτωβρίου ο κ. Καραμανλής ανέφερε: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πέτυχε δυστυχώς το ακατόρθωτο: Ταυτοχρόνως ακρίβυνε το εισιτήριο, έφερε ραγδαία επιδείνωση των οικονομικών των φορέων και παρείχε πολύ χειρότερο επίπεδο υπηρεσιών προς τον πολίτη. Προσπαθήσαμε να μαζέψουμε αυτή την κατάσταση και σε μεγάλο βαθμό –στην προ Covid περίοδο- το είχαμε επιτύχει. Τώρα, μειώσαμε ξανά την τιμή των εισιτηρίων, στα προ ΣΥΡΙΖΑ επίπεδα. Είπαμε ότι σε πρώτη φάση το κάνουμε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μακάρι και στη συνέχεια, τα οικονομικά των φορέων να είναι τέτοια, που να επιτρέψουν τη διατήρηση της σημερινής τιμής. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια όμως. Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε τότε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]