VOLTERRA ..ENEΡΓΕΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΑΕΡΑ

Νέα 24ωρη απεργία στο Δήμο Ιωαννιτών αύριο Τρίτη 28 Ιουλίου

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ 
Η πολύ μεγάλη συμμετοχή στην απεργία, των εργαζόμενων στην πρωινή βάρδια αλλά και η συζήτηση κατά τη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης στο εργοτάξιο, είχε σαν αποτέλεσμα την κήρυξη νέα 24ωρης απεργίας στο Δήμο Ιωαννιτών για αύριο 28 Ιουλίου 2020.
Οι εργαζόμενοι που «ζουν στο πετσί τους» τα λάθη και τις παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής όπως περιγράφονται από το σωματείο μας σε όλες τις ανακοινώσεις αναγνώρισαν τον κίνδυνο πίσω από την «αλλαγή λίγων ημερών του προγράμματος εργασίας», τέτοιου είδους αλλαγές να γίνουν η καθημερινότητα από εδώ και μπρος όπως γίνεται στους περισσότερους κλάδους του ιδιωτικού τομέα. Τα ίδια που ζουν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, στον τουρισμό, στα μεγάλα εργοστάσια της περιοχής που στο τέλος της βάρδιας μαθαίνει ο εργαζόμενος τι ώρα θα δουλεύει και αν θα δουλεύει την επόμενη μέρα, τα ίδια κινδυνεύουμε να γίνουν και στο Δήμο Ιωαννιτών. 
Η αλλαγή του ωραρίου στην καθαριότητα του Δήμου Ιωαννιτών ως αποτέλεσμα της αδιαφορίας της διοίκησης να φροντίσει να επαρκεί η πίστωση για την αποζημίωση κατά τη νυχτερινή εργασία των συναδέλφων συμβασιούχων αλλά και η αδιαλλαξία της διοίκησης να βρει λύση στο πρόβλημα, εξυπηρετεί διπλό στόχο : 
Να εμπεδώσουν οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι ότι η διοίκηση θα τους φέρνει για δουλειά όποτε θέλει, με όποιους όρους θέλει και με όποιους μισθούς θέλει. Να εμπεδώσουν αυτό που το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτούν εδώ και χρόνια: οι δουλειές μας, οι ζωές μας, οι οικογένειες μας να είναι όλα υποταγμένα στις απαιτήσεις των εργοδοτών και των κερδών τους. 
Ταυτόχρονα, να φέρει ακόμα γρηγορότερα την πλήρη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας ως «λύση» σε μια υπηρεσία που «δεν μπορεί να λειτουργήσει», ανεξάρτητα αν αυτή η δυσλειτουργία είναι υπαιτιότητα της διοίκησης.  Το ίδιο έγινε όταν πάρθηκε η απόφαση να αναλάβει ιδιώτης την αποκομιδή απορριμμάτων σε κάποιες από τις Δημοτικές Ενότητας : πρώτα δεν έβγαινε πρόγραμμα για την αποκομιδή των απορριμμάτων σε απομακρυσμένες Δημοτικές Ενότητες με ευθύνη της διοίκησης και μετά η ίδια η δημοτική αρχή  έφερε τον ιδιώτη επειδή υπήρχαν σκουπίδια. Το ίδιο έγινε και σε κάποιους παιδικούς σταθμούς όπου ενώ ήταν γνωστό ότι δύο μάγειρες θα έβγαιναν στη σύνταξη , η διοίκηση πρώτα δεν έκανε προσλήψεις μαγείρων και όταν προέκυψαν τα κενά αξιοποίησε τη σύμβαση που είχε με εταιρία catering για να φέρει γεύματα στους παιδικούς
Πάρα πολύ οξυμένο είναι όμως το πρόβλημα στις συναδέλφους γυναίκες που καλούνται να δουλέψουν βράδυ στην καθαριότητα, και οι οποίες δεν έχουν κάποια δομή να απευθυνθούν για τη φύλαξη των παιδιών το βράδυ, αφού ολόκληρη η ζωή τους ήταν προγραμματισμένη να δουλεύουν οι ίδιες το πρωί 
Το πρόβλημα όμως με τις αλλαγές στα ωράρια μέσα στον Ιούλιο, με τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, θα έχει σαν αποτέλεσμα και την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων τα οποία στο Δήμο Ιωαννιτών είναι πάρα πολύ αυξημένα σε σχέση με τους υπόλοιπους δήμους της περιοχής. Πόσο να αντέξει μια μάνα να δουλεύει όλο το βράδυ στο απορριμματοφόρο και μετά άυπνη να φροντίζει 2 και 3 παιδιά; Πως να αντέξει μια εργαζόμενη μετά από 2 εβδομάδες αϋπνίας και νυχτερινής εργασίας, μετά, να επιστρέφει στο ίδιο πρωινό ωράριο και να «βάλει σε σειρά» σπίτι και παιδιά; Πολύ θέλει να γίνει ένα ακόμα εργατικό έγκλημα, όταν μάλιστα δεν έχουν αποδοθεί τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που προβλέπονται;   
Το 2020 υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να δουλεύουμε με σταθερό ωράριο και να λαμβάνονται υπ όψιν οι ιδιαιτερότητες της γυναικείας φύσης. Υπάρχουν οι δυνατότητες να δουλεύουμε με ασφάλεια  και χωρίς να επιβαρύνονται τα λαϊκά στρώματα και το περιβάλλον. 
Απαιτούμε: 
ΝΑ μην γίνει καμία αλλαγή στις βάρδιες της καθαριότητας. Να δοθούν οι άδειες του καλοκαιριού όπως είχαν προγραμματιστεί. 
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ μονίμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες 
ΑΜΕΣΑ να ξεκινήσει η παροχή γάλακτος – ΜΑΠ 
Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στους Δήμους καμία ανταποδοτική δράση.
ΑΜΕΣΑ να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης του εργοταξίου. 
Να αξιοποιηθούν τα δεκάδες ακίνητα που ανήκουν στο Δήμο Ιωαννιτών ή να εξευρεθούν νέοι χώροι  για να στεγαστούν οι υπηρεσίες σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, επαρκώς αεριζόμενους, με διαμορφωμένους  χώρους για την υποδοχή κοινού. 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουμε ακόμα πιο μαζική απάντηση με τη συμμετοχή τους στην αυριανή απεργία και τη συγκέντρωση στις 10:00πμ στο εργοτάξιο 

Η πρόεδρος Ο γραμματέας


Τίνα Ζέκα Γιάννης Σίμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]