ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου :Συζήτηση για την κατάργηση των διοδίων και ενημέρωση για σχέδιο έναντι του κορωνοϊού

Συζήτηση για την κατάργηση των διοδίων και ενημέρωση για σχέδιο έναντι του κορωνοϊού.  Αντιλαϊκή και απαράδεκτη σε ύφος και περιεχόμενο η στάση της περιφερειακής αρχής και της πλειοψηφίας του Π.Σ.
Αποκαλυπτική για τις φιλοεπιχειρηματικές θέσεις της περιφερειακής αρχής και της πλειοψηφίας των παρατάξεων,  ήταν η χεθσινή συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου. 
Στην συζήτηση για το αίτημα κατάργησης των διοδίων της υποθαλάσσιας σήραγγας του Ακτίου μόνο για τους μόνιμους κατοίκους Πρέβεζας και Βόνιτσας που κατέθεσε η παράταξη του ΚΙΝΑΛ, αίτημα το οποίο η Λαϊκή Συσπείρωση διεύρυνε για όλα τα διόδια και όλο τον Ηπειρώτικο λαό, η περιφερειακή αρχή με την στήριξη και άλλων παρατάξεων, υπερασπίστηκε με πάθος τους κατασκευαστικούς ομίλους και τις οικονομικές τους ανάγκες. Αντέτεινε την δικαστική διεκδίκηση έκπτωσης και μόνο, για εκείνα τα διόδια στα οποία δεν υπάρχουν ικανοποιητικοί παράπλευροι δρόμοι. Βέβαια πανομοιότυπο αίτημα διαμορφώθηκε και το 2011 και το 2017 από την πλειοψηφία του  περιφερειακού συμβουλίου,  χωρίς αποτέλεσμα.
Απέκλεισε κάθε πιθανότητα  διαμόρφωση αιτήματος για συνολική κατάργηση των διοδίων,  όχι μόνο γιατί το κόστος συντήρησης των δρόμων για τους ομίλους είναι υψηλό και «δεν βγαίνουν»,  αλλά πλαισίωσε την στήριξη των ομίλων με επιχειρήματα πολιτικά, όπως: « είμαστε μέλη της ΕΕ, έτσι γίνεται στα προηγμένα κράτη, οι συμβάσεις με τις εταιρίες πρέπει να γίνουν σεβαστές» .  Ακούστηκαν μέχρι και επιχειρήματα ότι στις δημοκρατίες οι δρόμοι είναι ιδιωτικοί και μόνο σε  «αποτυχημένα καθεστώτα» οι δρόμοι είναι δημόσιοι και δωρεάν!!!
 Τι κι αν τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν κάθε χρόνο υπέρογκους άμεσους και έμμεσους φόρους συνεισφέροντας  το 93% των ετήσιων κρατικών φορολογικών εσόδων, τι κι αν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και υπέρογκους ειδικούς φόρους στα καύσιμα. Για την περιφερειακή αρχή και τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ , του ΚΙΝΑΛ και του κ. Ριζόπουλου, το σύγχρονο δικαίωμα για ασφαλή, γρήγορη μετακίνηση του λαού οφείλει να θυσιάζεται προς χάρη της  πολιτικής της ΕΕ, που έχει μοναδικό κριτήριο και στόχο  την εξασφάλιση υψηλής κερδοφορίας των ομίλων, ό,τι κόστος κι αν προκύπτει για τον λαό. 
Ακόμη και το αίτημα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος το οποίο μετέφερε στο Π.Σ. δια ζώσης  μέλος του Δ.Σ., για κατάργηση όλων των διοδίων και αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας Οδού, για να μπορούν και οι απόδημοι Ηπειρώτες  να επισκέπτονται το τόπο τους χωρίς το εμπόδιο του υπέρογκου κόστους των διοδίων,  δεν έκαμψε τις παρατάξεις της πλειοψηφίας να πλειοδοτούν υπέρ των αναγκών των ομίλων .
Στο ερώτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα συμπεράσματα της διερεύνησης της εστίας κρουσμάτων στην Παραμυθιά και για την ύπαρξη και υλοποίηση σχεδίου πρόληψης, έγκαιρου εντοπισμού και ελέγχου της διασποράς στην Ήπειρο,  ο περιφερειάρχης  όχι μόνο απέφυγε να απαντήσει, αλλά αντιμετώπισε με εχθρότητα την ερώτηση Προφανώς μια τέτοια συγκεκριμένη  συζήτηση,  χαλάει την «μαγική» εικόνα» που  προσπαθεί η  κυβέρνηση να  παρουσιάσει στο λαό, την ίδια στιγμή που έχει υιοθετήσει υγειονομικά πρωτόκολλα - «λάστιχο» και δειγματοληπτικούς ελέγχους - «τζόκερ» και έχει δώσει το «πράσινο φως» ώστε στα αεροπλάνα να έρχονται «ο ένας πάνω στον άλλο» για να μη χάσουν ούτε ευρώ οι αεροπορικές εταιρίες. 
Ο λαός της Ηπείρου έχει την δυνατότητα να βγάλει στέρεα συμπεράσματα για τον αντιλαϊκό ρόλο της περιφερειακής αρχής και της πλειοψηφίας των παρατάξεων. Να βγάλει συμπεράσματα για τον καταμερισμένο ρόλο που έχουν πλάι στα αστικά κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. 
Είτε με την απροκάλυπτη στήριξη των επιχειρηματιών όπως στο θέμα των δρόμων, της διαχείρισης των απορριμμάτων, της έρευνας για εξόρυξη πετρελαίου και υδρογονανθράκων και της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής, είτε με την υποκριτική αμφισβήτηση της επέλασης αιολικών πάρκων από τα αρπακτικά των ΑΠΕ, τη στιγμή που στηρίζουν την απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση της ενέργειας,  είτε με την άρνηση συζήτησης κομβικών ζητημάτων όπως το σχέδιο προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό, για να μην θιχτούν τα κέρδη των  μεγαλοξενοδόχων,  των «tour operators» και των μεταφορικών  εταιρειών , είτε με την διαχείριση της φτώχειας και της ανεργίας μέσω των ευρωενωσιακών προγραμμάτων κοινωνικής συνοχής, ο στόχος τους είναι ένας. Η στήριξη της ασφαλούς κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και σε φάση ανάπτυξης και σε φάση κρίσης και ο εγκλωβισμός του λαού σε διαρκή προσμονή έξωθεν σωτηρίας και στην επιλογή του μικρότερου κακού.
Ο λαό της Ηπείρου έχει κάθε λόγο, να σταματήσει να περιμένει να τον σώσουν αυτοί που του σκάβουν διαρκώς το λάκκο και να οργανώσει την αντεπίθεση του, με πρώτο στόχο να μην ξαναπληρώσει την κρίση ενός σάπιου συστήματος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]