ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

VOLTERRA ..ENEΡΓΕΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΑΕΡΑ

Όχι στο σφράγισμα της πίστας ποδηλάτων στην Κιάφα Ιωαννίνων

Αίτημα προς τον Δήμο Ιωαννιτών
Να ανοίξει στο κοινό η πίστα ποδηλάτων στην περιοχή Κιάφα των Ιωαννίνων,
Να διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος και να συντηρηθεί η πίστα.
Τον Μάιο του 2018 δημιουργήθηκε ένα ποδηλατικό πάρκο, και συγκεκριμένα μια πίστα ποδηλάτων pump track στην περιοχή Κιάφα των Ιωαννίνων. Η κατασκευή της πίστας χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία Fanta και πραγματοποιήθηκε από την Velosolutions με άφιξη εξειδικευμένων συνεργατών από το εξωτερικό σε συνεργασία πάντα με το τοπικό συνεργείο κατασκευής. Πρόκειται για το σημαντικότερο ποδηλατικό έργο μετά το Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο στο Μαρούσι.

Μετά την κατασκευή, ο Δήμος Ιωαννιτών ανέλαβε τη λειτουργία την πίστας όπως και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Δύο χρόνια μετά, ο Δήμος Ιωαννιτών όχι μόνο δεν φρόντισε για τη διαμόρφωση και συντήρηση του χώρου αλλά στις 9 Ιουλίου 2020 τον περιέφραξε και έβαλε πινακίδα «Απαγορεύεται η είσοδος». Με αυτόν τον τρόπο απέκλεισε έναν δημόσιο χώρο ψυχαγωγίας που συγκέντρωνε κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ πολλά παιδιά. Σε μια εποχή που οι δημόσιοι χώροι όλο και λιγοστεύουν και τα παιδιά είναι όλη την ημέρα πάνω από μία οθόνη, ο Δήμος κλείνει έναν χώρο μοναδικό ίσως στο είδος του.

Απαιτούμε από τον Δήμο Ιωαννιτών να ανοίξει πάλι την πίστα ποδηλάτων στην Κιάφα Ιωαννίνων για χρήση από τα παιδιά και όλους τους ποδηλάτες, φροντίζοντας για:
τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της πίστας ποδηλάτων στην Κιάφα Ιωαννίνων,
την καθαριότητα και συντήρησή της,
καθώς και την κατάλληλη σήμανση με οδηγίες χρήσης και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
Απαιτούμε από τον Δήμο Ιωαννιτών να αποδώσει στο κοινό τους δημόσιους χώρους, όπως παιδικές χαρές και αθλητικά κέντρα, διασφαλίζοντας τη λειτουργία τους σύμφωνα με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Το κλείσιμο των δημόσιων χώρων δεν είναι η λύση για τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

ΟΧΙ στο σφράγισμα των δημόσιων χώρων και τον αποκλεισμό από αυτούς.
ΟΧΙ στον αποκλεισμό του κοινού από την πίστα ποδηλάτων στην Κιάφα Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]